20.12.2013

EED - Ny lovgivning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det forventes, at der indenfor kort tid, træder nye regler i kraft i Danmark

Hvad betyder det for ejer/administrator?
Ejer/administratorer står med ansvaret for at udlejningsejendommene lever op til de nye standarder og overholder tidsfristerne. Ejendomme der ikke er udstyret med intelligente fjernaflæsningsmålere skal sandsynligvis opgraderes for at kunne indfri kravene om at lejerne selv kan følge deres forbrug.
De gamle fordampningsmålere lever således ikke længere op til kravene i direktivet.

Hvad betyder det for den enkelte lejer?
Det er ejer/administratorer der har ansvaret for at den enkelte udlejningsejendom lever op til de nye standarder. Har du ikke allerede intelligente fjernaflæsningsmålere i dit lejemål, er det en god idé at hele ejendommen opgraderes. Du vil herefter nyde godt af en lang række fordele i forbindelse med radiobaseret fjernaflæsning. Iflg. det nye EU direktiv har du som slutbruger krav på at kunne følge dit forbrug og dine aktuelle energiomkostninger. Du skal kontakte din udlejer for at få opgraderet ejendommen. 

Hvad betyder det for dig, der bor i ejer- eller andelsforening?
Er du beboer i en ejer- eller andelsforening, er det foreningens ansvar at ejendommen lever op til de nye standarder. Har I ikke allerede intelligente fjernaflæsningsmålere i ejendommen, er det en god idé at hele ejendommen opgraderes. Du vil herefter nyde godt af en lang række fordele i forbindelse med radiobaseret fjernaflæsning. Iflg. det nye EU direktiv har du som slutbruger krav på at kunne følge dit forbrug og dine aktuelle energiomkostninger. Du skal kontakte din bestyrelse i din forening for at få opgraderet ejendommen. 

Techems løsninger lever op til det nye EU direktiv
Du har sikkerhed for at Techems målere og løsninger lever op til de nye krav fra EU – og mere til. 
Det er derfor vi kalder os branchens mest innovative virksomhed – energibesparelsessystemet adapterm er et eksempel på vores fremsynethed.
Mange af vores kunder har allerede udskiftet de gamle fordampningsmålere til nye intelligente fjernaflæsningsmålere og har opnået alle de fordele det giver.
Vores online løsninger har nu i flere år vist deres værd. Det nye EU direktiv beviser, at det kan betale sig at være energieffektive – noget vi er hver dag.

Resumé
Den europæiske kommission har blandt 27 medlemslande opnået en bindende aftale til at fremme energieffektiviteten. Direktiv 2012/27/EU. 
Danmark er en del af denne aftale, hvor hovedpunkter for vores branche handler om: 

  • Energieffektivitet i alle ejendomme i Danmark 
  • Intelligente individuelle forbrugsmålere (art. 8)
  • Fordelingsregnskaber (direktiv 2009/72/EF, 2009/73/EF) (art. 8)
  • Faktureringshyppighed (art. 8)
  • Forbrugsudvikling (art. 8)
  • Aktuelle energiomkostninger (art. 8) 
  • Sanktioner (art. 9) 

Der er vedtaget restriktioner omkring forbrugsregistrering af varme, køl, el, gas og energi til varmtvandsproduktionen. 
Danmark har 12 måneder fra direktivets ikrafttræden til at ændre dansk lovgivning. 

Vi kan derfor forvente at der vil foreligge en handlingsplan for indfrielse af kravene snarest.

Energieffektivitetsdirektiv 

Mere fra Techem Danmark A/S

Techem Danmark A/S

www.techem.dk

Techem – Fokus på intelligent forbrugsmåling, forbrugsanalyser, fordelingsregnskaber og bæredygtig brug af ressourcer. Techem er blandt de førende globale aktører indenfor forbrugsmålere til vand, varme og energi, forbrugsanalyser og digitale fordelingsregnskaber samt ikke mindst online driftsovervågning. Vi kombinerer vores innovative l…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere