26.11.2019  |  EL  |  Branchen

El-firma havde ikke afspærret brønd ordentligt inden ulykke

Søndergaard El er af Retten i Holstebro blevet kendt skyldig i ikke at have spærret en brønd ordentligt af i forbindelse med en faldulykke, der skete på gågaden i Holstebro i maj.

El-firmaet Søndergaard El havde ikke spærret ordentlig af omkring en brønd i gågaden i Holstebro, som Rene Møller Frandsen tilbage i maj faldt to en halv meter ned i.

Læs også: Nedfaldent ventilationsanlæg skader lærer og elever på skole

Det skriver tvmidtvest.dk efter, at Retten i Holstebro har sat punktum i sagen og kendt Søndergaard El skyldig. El-firmaet mente ellers selv, at brønden var forsvarligt afspærret.

”Der har stået noget stativ omkring, og der har været kørt en bil ti centimeter henover hullet”, sagde indehaver af Søndergaard El, Brian Søndergaard, til tvmidtvest.dk for to måneder siden og fortsatte:

”Det er ikke sikkert, at det har været gyldig afspærring. Så længe han kan falde ned, så har det ikke været godt nok, kan man sige”.

Tildelt bøde på 1.000 kroner
Ved faldet brækkede Rene Møller Frandsen blandt andet en fod, fik brud på skinnebenet og ryggen og brækkede også den ene skulder. Han genoptræner stadig to gange om ugen.

Søndergaard El blev i retten tildelt en bøde på 1.000 kroner. Brian Søndergaard tilkendegav, at han ikke mener, at el-firmaet bærer skylden for den manglende afspærring alene. Vestforsyning deltog også i opgaven, og derfor bærer det også en del af ansvaret ifølge Søndergaard El.

Læs også: Elektrikers strømskader anerkendt som arbejdsulykke efter mere end fem år

Anklageren er tilfreds med, at ansvaret blev placeret. Anklagemyndigheden vil ikke rejse sag mod Vestforsyning, og dermed er sagen afsluttet for dets vedkommende.

- JMA

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere