22.01.2020  |  EL  |  Branchen

Elektrikernes bidrag til klimakampen er ekspertviden

Dansk El-Forbund deltager i en arbejdsgruppe i ét af regeringens 13 klimapartnerskaber. Her udvikler de grønne anbefalinger til den danske klima- og energipolitik.

Elektrikerne vil bidrage konstruktivt med konkret viden i klimaindsatsen, fortæller fagbladet Elektrikeren.

Læs også: Organisationer om klimaloven: Nu skal der handles

Regeringen har for nyligt nedsat 13 klimapartnerskaber, der repræsenterer alle grene af erhvervslivet, hvor Dansk El-Forbund (DEF) spiller en vigtig rolle. 

I klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren deltager forbundet i en arbejdsgruppe, som har til opgave at finde løsninger til nedbringelse af CO2-udslip fra bygninger via energieffektiviseringer og optimeret drift.

Det er teknisk konsulent Martin Mortensen, der repræsenterer forbundet i arbejdsgruppen.

Konkrete anbefalinger
Han har på de indledende møder og gennem interviews foretaget af analysehuset Qvartz præsenteret og konkretiseret nogle af de anbefalinger til den danske klima- og energipolitik, som DEF fremlagde på en konference på Nationalmuseet i december.

Forbundsformand i DEF, Jørgen Juul Rasmussen, er godt tilfreds med, at forbundet har fået mulighed for at bidrage til løsningerne:

Læs også: Regering og installationsbranchen går sammen om konkret klimaarbejde

”Sammen med Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq Arbejdsgiverne er vi blandt dem, der har den største viden om energirenoveringer og -effektiviseringer. Derfor har det selvfølgelig stor betydning, at vi sidder med ved bordet i udvalgsarbejdet, så vi har mulighed for at byde ind med vores anbefalinger og forslag”, siger han.

- SMF

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere