15.11.2019  |  EL  |  Branchen

Regering og installationsbranchen går sammen om konkret klimaarbejde

Regeringen opretter 13 klimapartnerskaber for sammen med erhvervslivet at komme hurtigere i mål med sine ambitiøse klimaplaner. Især bygge- og anlægsbranchen kommer til at spille en stor rolle.

Regeringen har besluttet at oprette 13 klimapartnerskaber med de forskellige dele af dansk erhvervsliv. Det gælder eksempelvis bygge- og anlægssektoren.

Læs også: Lokalsamfundet er nøglen til energirigtige bygninger

Brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne er blevet inviteret til at deltage i partnerskabet, og her ser man frem til at spille en aktiv rolle i arbejdet med at sætte yderligere gang i den grønne omstilling.

”Vi vil gerne kvittere for, at regeringen med dette initiativ inddrager dansk erhvervsliv i fremtidens klimaarbejde. Hvis en kommende klimahandlingsplan skal have den nødvendige gennemslagskraft, er det afgørende, at netop erhvervslivet inddrages og spiller en aktiv rolle. Det kan de nye klimapartnerskaber forhåbentlig være med til at sikre”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Byggebranchen i central rolle
Han understreger, at ikke mindst bygge- og anlægsbranchen har en central rolle, når det gælder om at komme i mål med regeringens ambitiøse klimamål, som blandt andet omfatter en reduktion i udledningen af drivhusgas på 70 procent i 2030 i forhold til 1990.

”Det er bygge- og anlægsbranchen, der leverer de bygninger, som i dag står for hele 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug. Derfor har vi også en stor opgave foran os, når det gælder om at realisere klimamålsætningerne. Noget, der også kommer til at have stor betydning for den måde, branchens virksomheder arbejder og udvikler sig på. Hos Tekniq Arbejdsgiverne er vi i hvert fald klar til at kaste os helt og fuldt ind i denne opgave,” siger Niels Jørgen Hansen.

Læs også: Sådan når regeringen sit mål om CO2-reduktion

Udover Tekniq Arbejdsgiverne vil klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren omfatte Dansk Industri, SMVdanmark og Dansk Byggeri, mens formand for partnerskabet er Jesper Kristian Jacobsen, administrerende direktør i Per Aarsleff A/S.

-SMP

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere