18.06.2018  |  VVS  |  Branchen

Elevuddannelse er afgørende for Brødrene Dahl

Elever spiller en central rolle i Brødrene Dahls udviklingsstrategi, da grossisten vil være selvforsynende med nye medarbejdere. Sidste år blev samtlige færdiguddannede elever således ansat.

Der er travlhed i HR-afdelingen hos Brødrene Dahl. Et nyt hold elever, som skal starte uddannelse i virksomheden til september, skal på plads, og samtidig skal der findes job til de 13 elever, der bliver færdige til september. Det er et kæmpe logistisk puslespil, som kræver både tid og ressourcer, men det er der budgetteret med igen i år.

Brødrene Dahl har gennem mange år investeret i at uddanne elever. Virksomheden har i øjeblikket 29 elever ansat og ansætter yderligere 16 den 1. september, som skal gennemgå den toårige uddannelse. Hvor det tidligere primært var en samfundspligt, har uddannelsesopgaven nu også fået strategisk karakter. Eleverne er livsnerven til at besætte ledige stillinger i Brødrene Dahl og sikrer, at virksomheden har adgang til veluddannet arbejdskraft i en tid, hvor der er knaphed på ledige hænder.

”Vores mål er at være selvforsynende med arbejdskraft. Sidste år havde vi 14 elever under uddannelse, som alle fik job i virksomheden efterfølgende. I år tager vi 16 ind, og vi er i fuld gang med at besætte stillinger med de 13, der bliver færdige efter sommerferien”, siger Marie Friis Frandsen, HR-business partner i Brødrene Dahl. 

Det kræver selvfølgelig noget at uddanne elever, men som virksomhed får Brødrene Dahl også meget igen, mener hun.

”Vi bliver tvunget til at spidse blyanten og være helt skarpe på vores kernekompetencer som grossist, når vi skal lære eleverne op. Men investeringen tjener sig hurtigt hjem, fordi vi kan besætte ledige stillinger med nye medarbejdere, der på forhånd kender vores forretning rigtig godt”, siger Marie Friis Frandsen.

Fælles introuge i BD Skolen
Brødrene Dahl er engageret i at skabe optimale uddannelsesforløb, hvor grossisten har deltaget aktivt i det uddannelsesudvalg, Rørforeningen nedsatte for to år siden med henblik på at revitalisere uddannelsen på Momak Handelsskole på Als.

Derudover har Brødrene Dahl også etableret sin egen interne skole – BD Skolen – som supplement til det påkrævede elevforløb i virksomheden. BD Skolen byder på fælles introuge for alle nye elever i hele landet med hands-on produkttræning, møde med leverandører og besøg i centrale afdelinger og logistikcentre samt udlandsrejser med besøg hos producenter.

”I princippet skal man blot gennemføre nogle samtaler med eleverne undervejs i uddannelsen, men vi har valgt at systematisere det og bruge nogle ekstra kræfter på at skabe et spændende og engagerende forløb”, siger Marie Friis Frandsen, der mener, at det skaber engagement og sammenhold, som Brødrene Dahl har stor værdi af efterfølgende.

Brødrene Dahl uddanner både almindelige elever og voksenelever, som skal omskoles. Mange medarbejdere og ledere i Brødrene Dahl er således startet som elever i virksomheden.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere