20.07.2018  |  EL  |  Branchen

Elinstallatør vil være uddannelsessted og karrierevej

Høyrup & Clemmensen investerer i lærlinge, mentorforløb og kompetenceudvikling som modtræk til rekrutteringsproblemerne i installationsbranchen.

I fremtiden skal virksomhederne i installationsbranchen se sig selv som uddannelsessted og karrierevej.

Det er holdningen hos installationsvirksomheden Høyrup & Clemmensen, hvor man allerede investerer i lærlinge, mentorforløb og kompetenceudvikling for at skabe aktivitet i installationsbranchen.

”Hvis vi ønsker at øge vores aktivitetsniveau og omsætning i fremtiden, bliver vi nødt til at se på, hvordan vi selv kan tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Det handler om langsigtede løsninger, og derfor er lærlinge i dag en meget aktiv del af vores rekrutteringsindsats”, fortæller Torben Lindquist, administrerende direktør hos Høyrup og Clemmensen.

Læs også: Beskæftigelsen i installationsbranchen stiger stadig 

Den seneste opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der i foråret 2018 var 681 elektrikerstillinger, som ikke blev besat.

Mentorordning motiverer og engagerer
Det kan være svært som virksomhed at fastholde lærlinge, når de først har svendebrevet i hånden, og det kræver derfor en særlig indsats.

Hos Høyrup og Clemmensen betyder det blandt andet, at alle lærlinge får en mentor, der skal motivere dem og gøre det tydeligt, hvordan de kan bruge fag som karrierevej i virksomheden.

”Vi betragter svendebrevet som et bevis på, at man er klar til videreuddannelse. Hos os har hver enkelt medarbejder en individuel uddannelsesplan, og vores lærlinge får mulighed for at bruge deres specialer inden for fx sikring og bygningsautomation som en karrierevej. Det skaber et stort engagement, at vi som virksomhed har fokus på medarbejdernes faglige udvikling”, forklarer Casper Kjærsgaard, der er lærlingeansvarlig hos Høyrup og Clemmensen.

I juli ansætter installationsvirksomheden fire nye elektrikerlærlinge, og virksomheden kommer således op på 20 lærlinge i alt.

Og direktøren har store forventninger til lærlingenes rolle i den fremtidige rekrutteringsstrategi.

”Det er vores forventning, at vi fremover kan rekruttere størstedelen af vores kommende elektrikere blandt vores lærlinge. Vi tror på, at de mange lærepladser er grundlaget for, at vi kan bevæge os med udviklingen og sikre fremgang”, siger Tom Lindquist.

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere