08.11.2018  |  EL  |  Branchen

Enkeltmandsvirksomheder mangler arbejdsskadeforsikringer

I dag har blot én ud af tre enkeltmandsvirksomheder en arbejdsskadeforsikring, viser ny undersøgelse.

Danmark har 275.000 enkeltmandsvirksomheder, og ud af dem er det kun omkring én tredjedele, der har tegnet en arbejdsskadeforsikring. Det viser en ny undersøgelse, som analysefirmaet Bilendi har foretaget på vegne af forsikringsselskabet GF Forsikring.

Læs også: Ny prop til at undgå vandskader

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

62,5 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de ikke har tegnet en arbejdsskadeforsikring på sig selv som indehaver. 

Uvidenhed er den største faktor
19 procent af de adspurgte enkeltmandsvirksomhedsejere svarer, at de ikke er klar over muligheden for at tegne en arbejdsskadeforsikring. Og 48 procent svarer, at de troede deres private ulykkesforsikring dækker.

33 procent har helt bevidst fravalgt en arbejdsforsikring, og det får alarmklokkerne til at bimle hos Per Haulund, skadesdirektør i GF Forsikring:

”Jeg synes, det er bekymrende, at så mange enkeltmandsvirksomheder har valgt at droppe arbejdsskadeforsikring. Nogle fravælger bevidst forsikringen. Det er et valg, den enkelte skal gøre op med sig selv. Men vores erfaring viser også, at mange virksomheder ikke er opmærksomme. Enten kender de slet ikke arbejdsskadeforsikringen, eller de tror, at de er lige så godt dækket via deres private forsikring”, siger han.

Ikke det samme
Men en privat ulykkesforsikring og en arbejdsskadeforsikring har forskellig dækning.

Den private heltidsulykkesforsikring udbetaler kun et engangsbeløb på baggrund af en ulykke, og tager udgangspunkt i den mengrad og den forsikringssum, indehaveren har valgt. Hvorimod en arbejdsskadeforsikring også kompenserer for tab af erhvervsevne. Når der beregnes erstatning, tager forsikringsselskabet således udgangspunkt i den årsløn, som den selvstændige erhvervsdrivende har haft, forklarer Per Haulund.

”Der hviler et stort rådgivningsansvar hos os i forsikringsselskaberne. Vi skal være med til at gøre den lille virksomhedsejer opmærksom på, hvilken konsekvens en manglende arbejdsskadeforsikring kan have”, siger han.

Håndværkere i risikogruppen
Selvom 53 procent af de adspurgte håndværkere har tegnet en arbejdsskadeforsikring, hvilket er over gennemsnittet blandt de forskellige erhvervsgrupper, så står 47 procent stadig uden.

Og håndværkere er i forvejen i en særlig risikogruppe. Håndværkerbranchen er blandt de erhverv i Danmark med flest arbejdsskader, ifølge Arbejdstilsynet.

Læs også: Det bliver nemmere at brandsikre

Undersøgelsen er baseret på ejere af enkeltmandsvirksomheder og selvstændige uden ansatte, hvor 419 personer er blevet interviewet.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere