03.08.2022  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Fjernvarmeselskaberne er klar til udfasning af naturgas

Formanden for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, melder, at de danske fjernvarmeselskaber er klar til at være offensive medspillere på både udfasning af naturgas og grøn omstilling.

De danske fjernvarmeselskaber er på mange måder havnet i en ny og delvis uvant virkelighed, hvor fjernvarme er et ord og et begreb, der er på alles læber. Det skyldes naturligvis en blanding af voldsomme prisstigninger på energi og en tiltagende forsyningskrise ikke bare i Danmark, men i hele verden.

Formanden for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, gjorde det onsdag på PULS 2022 i Kolding klart, at fjernvarmeselskaberne er klar til at tage udfordringen og sikre både forsyningssikkerheden og bidrage til den grønne dagsorden.

LÆS OGSÅ: Nye udfordringer i sanitetsbranchen

"Vi har levet godt, men også noget i det skjulte for resten af samfundet. Nu er vi på alles læber, og politikernes ønsker giver os både en stor opgave og en forpligtigelse til sikre og værne om forsyningssikkerheden. Og vi vil være offensive medspillere på begge dagsordener", lød det fra formanden, da han fik ordet på PULS 2022.

Udfordringer for nogle selskaber

Han erkendte på vegne af sine medlemmer, at det nogle steder vil være nemt for fjernvarmeselskaberne at arbejde med udfasningen af naturgas, mens det for andre selskaber vil være forbundet med udfordringer. Men det positive ved opgaven bliver – set fra fjernvarmeselskaberne – at det nu mere handler om forsyningssikkerhed end prisen for den enkelte for at blive koblet på fjernvarmen.

"Vi skal som fjernvarmeselskaber selvfølgelig have et blik på økonomien i konverteringsprojekterne, men vil formentlig være nemmere at få solgt idéen til de potentielle kunder end tidligere", slog han fast.

Samtidig pegede Jesper Frost Rasmussen på, at den forestående opgave kræver en medspiller for fjernvarmeselskaberne i form af kommunerne, der har ansvaret for varmeplanlægning. Og her opfordrede han sine medlemmer til at være offensive.

LÆS OGSÅ: Intelligente ladeløsninger til elbiler er fremtiden

"Det vigtige bliver at komme i gang og komme i gang hurtigt, fordi borgerne har fået en forventning om, at de snart får at vide, om de kan få fjernvarme eller ej. Og hvis kommunerne ikke er i gang, så vil jeg opfordre fjernvarmeselskaberne til så hurtigt som muligt at banke på døren hos kommunerne", sagde Jesper Frost Rasmussen

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere