Rusland

Varme og køling

Fjernvarmeselskaberne er klar til udfasning af naturgas

Formanden for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, melder, at de danske fjernvarmeselskaber er klar til at være offensive medspillere på både udfasning af naturgas og grøn omstilling.

Energi

Ufaglærte opkvalificeres i kampen mod Putins gas

Der er brug for flere hænder til at sætte yderligere fart på fjernvarmeudrulningen. Et bredt samarbejde mellem interesseorganisationer skal derfor være med til at opkvalificere ledige ufaglærte, så de kan bidrage til at løfte opgave som eksempelvis fjernvarmesvejsere.

Energi

Vestlige elektrikere appellerer forgæves til russiske kolleger

Dansk El-Forbund opfordrer på vegne af vestlige elektrikerforbund det russiske søsterforbund til at tage afstand fra invasionen af Ukraine. Den militære indsats er nødvendig, lyder svaret i et tre sider langt brev.

Energi

Vigtigt rygstød til den grønne omstilling i regeringens udspil

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker man op om, at regeringen med dagens ”Danmark kan mere II”-udspil vil sætte en deadline for brugen af naturgas i Danmark i 2028. Der er brug for at sætte yderligere fart på den grønne omstilling og udfasningen af naturgas, men detaljerne udestår, hvis det skal lykkes at nå i mål.

Indeklima

Over en milliard kroner til øget varmehjælp

Regeringen og aftalepartierne bag varmechecken er enige om at løfte varmechecken til 6.000 kr. skattefrit. Samtidigt øges indkomstgrænsen for årlig husstandsindkomst til 650.000 kr.

Sikkerhed

Regeringen lancerer pulje til at styrke virksomheders forsvar mod cyberangreb

Erhvervsministeren opfordrer danske virksomheder til at tjekke op på cybersikkerheden set i lyset af Ruslands invasion af Ukraine. I samme ombæring sætter regeringen nu en pulje af til at hjælpe små og mellemstore virksomheder på det punkt.

Energi

Europas forsyningssikkerhed er truet

Forhøjet gasvarsel fra Energistyrelsen skal tages "meget seriøst", mener professor Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet. Sådan rapporterer Dansk Fjernvarme.

Energi

Danmark er klar til at undvære olie fra Rusland

EU har vedtaget den 6. sanktionspakke mod Rusland. Pakken indeholder et forbud mod import af russisk råolie og olieprodukter. Sanktionerne omfatter i første omgang import af råolie transporteret via skib og ikke via olieledninger. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Energi

Hver anden dansker vil spare på energien for at blive fri af russisk energi

De høje energipriser motiverer danskerne til at spare på el og varme, men for mange handler det om mere end at spare penge. En ny undersøgelse fra Energistyrelsen viser, at hver anden dansker er villig til at spare på energien, hvis det kan reducere Danmarks afhængighed af energi fra Rusland.

Energi

Superambitiøst udspil – nu skal Danmark kunne meget mere

Regeringens ”Danmark kan mere II” er et ambitiøst udspil, der skal vriste os fri af russisk naturgas ved hjælp af massiv udbygning af vedvarende energi og udfasning af naturgas. Men det vil kun blive virkelighed, hvis vi gør tingene anderledes, i et helt andet tempo, og hvis elnettet forstærkes, mener Green Power Denmark.

Energi

Gas-installatører må omstille forretningen

Krigen i Ukraine og høje gaspriser kan tydeligt mærkes på salget af nye gaskedler, lyder det fra både TEKNIQ Arbejdsgiverne og de installatører, som er i gang med at tilpasse forretningen til nye alternativer.

Branchen

Kina og Rusland giver Grundfos store udfordringer

Grundfos har problemer med det russiske og kinesiske marked, men alligevel forbliver landene blandt pumpekoncernens vigtigste markeder.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere