21.06.2022  |  EL  |  Energi

Ufaglærte opkvalificeres i kampen mod Putins gas

Der er brug for flere hænder til at sætte yderligere fart på fjernvarmeudrulningen. Et bredt samarbejde mellem interesseorganisationer skal derfor være med til at opkvalificere ledige ufaglærte, så de kan bidrage til at løfte opgave som eksempelvis fjernvarmesvejsere.

Der skal sættes turbo på udfasningen af russisk gas til opvarmning af danske hjem og virksomheder til fordel for blandt andet en udbygning af fjernvarmenettet. Skal opgaven løftes er der dog brug for flere hænder.

Derfor har arbejdsgivere, fagforeninger samt job- og kursuscentre nu indgået et samarbejde rettet mod ledige ufaglærte, der skal klædes på til en rolle i den grønne omstilling som eksempelvis svejsere til fjernvarmeområdet.

LÆS OGSÅ: Synliggørelse af tyverisikring mindsker risikoen for indbrud i varebilen

”Som situationen er lige nu, kommer vi til at mangle et stort antal folk til at løfte opgaven, når fjernvarmenettet skal udbygges den kommende tid. Samtidig er der mange ufaglærte i Danmark, som med et opkvalificeringsforløb kan blive rustet til at påtage sig denne opgave,” forklarer Johnny Kristensen, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der som landets tredjestørste arbejdsgiverorganisation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Samarbejde med store industriorganisationer

Det nye opkvalificeringsforløb er blevet til i samarbejde mellem TEKNIQ Arbejdsgiverne, Dansk Metal, Blik & Rørarbejderforbundet, Green Skills, Jobcentre og Rybners Kursuscenter i Esbjerg.

”Det er en fælles opgave at skaffe den nødvendige arbejdskraft til de grønne udfordringer, der venter lige om hjørnet. Og det nye forløb er et godt eksempel på, hvad der skal til for at løse denne opgave,” siger Johnny Kristensen.

Det første hold af ufaglærte ER allerede startet på forløbet, der i første omgang udbydes i Sydjylland.

LÆS OGSÅ: Se de bedste - og værste - kommuner at være elbilist i

”Ambitionen er så, at initiativet kan udbredes til hele landet, så vi kan få opkvalificeret endnu flere ufaglærte på anbefaling fra jobcentrene,” håber Johnny Kristensen.

Målet med opkvalificeringsforløbet er både at gøre den ledige interesseret i beskæftigelse i branchen eller at gå i ung/voksenlære inden for branchernes uddannelser.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere