Ukraine

Branchen

Ukrainske flygtninge bliver klædt på til job i industrien

Nyt opkvalificeringsforløb for ukrainske flygtninge skal sikre flere medarbejdere til industri- og produktionsområdet. I august startede de første 30 ukrainere på forløbet.

Indhold fra partner

Energi

Gamle gasfyr ender i Den Blå Avis

Flere boligejere vælger nu at holde det gamle gasfyr i live med dyre reparationer – eller sågar at installere et brugt fyr – mens de overvejer, som de skal have fjernvarme eller varmepumpe. Og mange brugte fyr sælges videre. Det er en ny tendens, som kræver ekstra bevågenhed, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Energi

Sådan påvirker ’tidlig varsling’ for naturgasforsyning din virksomheds fjernvarme

Energistyrelsen har meddelt, at Danmark er gået i "Early Warning" i relation til forsyningen af naturgas. Men hvad betyder det egentligt for fjernvarmesektoren? Det svarer flere aktører i Dansk Fjernvarme på i ny artikel fra virksomhedens medie.

Energi

Vestlige elektrikere appellerer forgæves til russiske kolleger

Dansk El-Forbund opfordrer på vegne af vestlige elektrikerforbund det russiske søsterforbund til at tage afstand fra invasionen af Ukraine. Den militære indsats er nødvendig, lyder svaret i et tre sider langt brev.

Energi

Superambitiøst udspil – nu skal Danmark kunne meget mere

Regeringens ”Danmark kan mere II” er et ambitiøst udspil, der skal vriste os fri af russisk naturgas ved hjælp af massiv udbygning af vedvarende energi og udfasning af naturgas. Men det vil kun blive virkelighed, hvis vi gør tingene anderledes, i et helt andet tempo, og hvis elnettet forstærkes, mener Green Power Denmark.

Energi

Gas-installatører må omstille forretningen

Krigen i Ukraine og høje gaspriser kan tydeligt mærkes på salget af nye gaskedler, lyder det fra både TEKNIQ Arbejdsgiverne og de installatører, som er i gang med at tilpasse forretningen til nye alternativer.

Varme og køling

Fjernvarmeselskaberne er klar til udfasning af naturgas

Formanden for Dansk Fjernvarme, Jesper Frost Rasmussen, melder, at de danske fjernvarmeselskaber er klar til at være offensive medspillere på både udfasning af naturgas og grøn omstilling.

Energi

Tyskland skruer op for gasberedskabet - Danmark afventer stadig

Tyskland er i dag gået op på beredskabsniveau 2 – det såkaldte ”Alert”-niveau. Danmark erklærede mandag den 20. juni ”Early warning” som er det lavere beredskabsniveau 1.

Energi

Europas forsyningssikkerhed er truet

Forhøjet gasvarsel fra Energistyrelsen skal tages "meget seriøst", mener professor Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet. Sådan rapporterer Dansk Fjernvarme.

Energi

Vigtigt rygstød til den grønne omstilling i regeringens udspil

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker man op om, at regeringen med dagens ”Danmark kan mere II”-udspil vil sætte en deadline for brugen af naturgas i Danmark i 2028. Der er brug for at sætte yderligere fart på den grønne omstilling og udfasningen af naturgas, men detaljerne udestår, hvis det skal lykkes at nå i mål.

Indeklima

Over en milliard kroner til øget varmehjælp

Regeringen og aftalepartierne bag varmechecken er enige om at løfte varmechecken til 6.000 kr. skattefrit. Samtidigt øges indkomstgrænsen for årlig husstandsindkomst til 650.000 kr.

Sikkerhed

Regeringen lancerer pulje til at styrke virksomheders forsvar mod cyberangreb

Erhvervsministeren opfordrer danske virksomheder til at tjekke op på cybersikkerheden set i lyset af Ruslands invasion af Ukraine. I samme ombæring sætter regeringen nu en pulje af til at hjælpe små og mellemstore virksomheder på det punkt.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere