Fremtiden for værktøjer er batterier og digital

Tendensen indenfor værktøj er digital og batteridrevet. Det fastslår Festool og peger på ny akku-bordsav som et eksempel. Saven er lige så præcis som stationært værktøj, og markedet viser stor interesse.

”Fremtiden er batteridrevet. Det er der, den store udvikling ligger. Det sker i kraft af, at der er sket en stor udvikling i batteridrevet værktøjs kraft, præcision og sikkerhed", fortæller Michael Petræus. Foto: Festool..

Den nye akku-bordsav fra Festool bliver revet ned fra hylderne. I overført betydning vel at mærke for CSC SYS 50 bordsaven lander hos de autoriserede Festool-forhandlere i løbet af februar. De danske forhandlere oplever dog allerede nu en enorm interesse, og forudbestillingerne kommer i en lind strøm. Den store efterspørgsel kommer ikke bag på Festool, da nyheden er en mindre revolution på akku-markedet.

”Vi søger altid at rykke standarderne for værktøj, og med akku-bordsaven har vi taget et stort skridt i forhold til præcisionsskæring. En præcision på 0,1 millimeter i såvel grader og vinkel som i højde er normalt forbeholdt stort stationært værktøj med ledning. For håndværkere, der arbejder indendørs med præcisions- og finisharbejde, er det en mindre revolution af akku-værktøj”, siger Paw Mikkelsen, tømrer og produktspecialist hos Festool.

Fremtiden er batteridrevet
De seneste år er der sket en enorm udvikling indenfor batteridrevet værktøj, og efterspørgslen på akku-modellerne er stigende. Festool har været en del af værktøjsbranchen i snart 100 år, og selskabet er ikke i tvivl om, hvilken retning værktøjstendenserne går.

Læs også: Lærling: Nu ved jeg, at jeg ikke er udødelig

”Fremtiden er batteridrevet. Det er der, den store udvikling ligger. Det sker i kraft af, at der er sket en stor udvikling i batteridrevet værktøjs kraft, præcision og sikkerhed. I dag er akku-værktøj fuld ud konkurrencedygtigt med elektrisk værktøj, og så handler det om, at det er nemmere og mere praktisk, at kunne tage maskinen med og stille op lige der, hvor man udfører arbejdet”, fortæller Michael Petræus, salgs- og marketingschef hos Festool i Danmark.

Fakta CSC SYS 50 bordsav

• Parallelsnit op til 280 mm.
• Afkortersnitbredde op til 450 mm.
• Vinkelsnit fra -2° til 47°.
• Digitalt display til indstilling af højde og vinkel (mm og tommer) – tiendedel millimeters nøjagtighed.
• Fire savklingestillinger kan gemmes og vælges via display og flere via Festool Work-app.
• Transporteres med én hånd i systainer-formatet eller med den transportable arbejdsstation UG-CSC-SYS.
• Kombination af kulfri EC-TEC-motor og dobbeltbatterisystem med to 18 V-batterier (fra 4,0 Ah og op efter).

Skal lette håndværkernes hverdag
Den teknologiske udvikling indenfor værktøj har medført, at Festools batterier produceres med Bluetooth. Det gør, at maskinerne taler sammen, så når man tænder sin bordsav eller andet akku-værktøj, starter støvsugerne automatisk. Samtidig kan registrering af værktøjet samt softwareopdatering og fejlfinding af elektronikken ske via appen. Og som noget nyt er akku-bordsaven udstyret med en digital hukommelse, der betyder, at man kan gemme favorit-indstillinger.

”Som meget andet bliver værktøj mere og mere digitalt, og det er den vej, tendensen og udviklingen går. Men teknologi og digitalisering skal ikke bare ske for udviklingens skyld. Det skal ske, fordi det kan forbedre og lette brugernes hverdag.

At håndværkerne kan skifte mellem gemte indstillinger og ikke hele tiden skal indstille savens snit og højde, er en af de ting, der er med til at gøre håndværkernes hverdagsprocesser hurtigere og nemmere”, forklarer Paw Mikkelsen.

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

02.01.2025GN Belysning A/S

Sponseret

Nedgravningssport

02.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

Multifunktionelle DDP1200 FF serie fra Enedo

30.12.2024Installator.dk

Trusselsbilledet er alvorligt: Elselskaberne opruster for at kunne stå i mod

23.12.2024POWER TECHNIC ApS

Sponseret

Smal og lang AC/DC LED driver i metal og plast hus

20.12.2024GN Belysning A/S

Sponseret

Elegant loftarmatur

20.12.2024Installator.dk

Politisk aftale sikrer hurtigere udbygning af elnettet

19.12.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SIDSTE CHANCE: Deltag i dag] Glædelig jul & åbningstider

19.12.2024Installator.dk

Dyb krise i Better Energy sender selskabet i rekonstruktion

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Energikonsulent 1 - enfamiliehuse

Bliv certificeret energikonsulent for mindre bygninger.

Dato

22.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Elsikkerhed.dk
Gå-hjem-møde
Installatørmøde 2025 - Herning

Hvert år holder ELsikkerhed fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På møderne ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

22.01.2025

Tid

16:00

Sted

Herning

Elsikkerhed.dk
Gå-hjem-møde
Installatørmøde 2025 - Aalborg

Hvert år holder ELsikkerhed fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På møderne ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

23.01.2025

Tid

16:00

Sted

Aalborg

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup