13.12.2016  |  VENTILATION  |  Indeklima

Genvex: Voksende efterspørgsel på ventilation

Behovet for en forbedret luftkvalitet samt skrappere ventilationsregler har fået efterspørgslen på ventilationssystemer til at stige, viser en undersøgelse fra Genvex.

Der er et stigende behov for at øge luftkvaliteten og fjerne fugt i hjemmet, viser en undersøgelse fra ventilationsproducenten Genvex. Efterspørgslen på indeklimaydelser er særligt stigende i forbindelse med renoveringer, men skyldes også skrappere ventilationsregler i forhold til nybyggeri.

Genvex’ undersøgelse er foretaget blandt 306 rådgivende ingeniører, elinstallatører og forhandlere og viser, at 80 procent af de adspurgte oplever en øget efterspørgsel på ventilationssystemer.

?Hvert år renoveres omkring 15.000 ejendomme. Det efterlader et massivt behov for ventilation. Uden et ventilationssystem og med ekstra isolering stiger risikoen for fugt og skimmelsvamp og dermed astma og allergier. Af samme grund kræver loven også, at der opsættes et ventilationssystem i alle nybyggerier og større tilbygninger”, siger Klaus Kjær, salgschef hos Genvex.

Læs også: Caverion leverer ventilation til Statens Museum for Kunst

Og netop denne tendens viser sig tydeligt i undersøgelsen. Henholdsvis 85 og 71 procent har svaret, at deres kunder køber ventilationssystemer grundet et ’behov for øget luftkvalitet’ og ’fjernelse af fugt i luften’ – to typiske ventilationsudfordringer i forbindelse med renovering. Derudover svarer 64 procent, at strammere ventilationskrav i nye byggerier har forhøjet efterspørgslen.

Læs også: Det skal være lettere at brandsikre ventilationsanlæg

?Boligstandarden forbedres hele tiden, fordi politikerne, erhvervslivet, boligforeningerne og boligejerne stiller stadig større kvalitetskrav. Det gælder også til luftmiljøet, og her bidrager ventilationssystemer på flere områder”, siger Klaus Kjær og uddyber:

”For det første reducerer ventilationssystemerne energiforbruget gennem varmegenvinding, hvor vi genbruger varmen fra den luft, der suges ud. (…) For det andet har moderne ventilationsanlæg stadig bedre filtre som også kan fjerne gener som tobaksrøg og partikler”.

Læs mere om undersøgelsen her.

-CHM 

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere