19.10.2016  |  VVS  |  Sanitet

Her spilder man ikke tiden

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos Odsherred Forsyning sparer videoovervågning mandskabet for forgæves udrykning til spildevandspumper, tanke og maskinanlæg. Det optimerer ressourceforbruget og øger arbejdsglæden.

Bilnøglen skulle i tændingen, hver gang der gik en alarm på et af Odsherred Forsynings 11 renseanlæg. I mange tilfælde var driftspersonalets køreture unødvendige, da problemerne kunne være løst fra hovedkontoret. Det gjaldt for eksempel alarmer fra forsyningsselskabets ristebygværk, der er de steder, hvor spildevandet løber ind i renseanlægget, og hvor affald i vandet sorteres fra.

? Det, vi finder, kan groft sagt være alt lige fra metaldele over tøj til træstumper, som folk smider i kloakken. Sådanne ting kan sætte sig fast i den rist, der skal sortere det fra, og det udløser en alarm. Som det var tidligere, blev vi nødt til at køre ud for at se, hvad der var galt. Sådan er det heldigvis ikke mere, forklarer Otto Jensen, der er driftsleder hos Odsherred Forsyning.

Fra rød til grøn på afstand
I foråret blev der installeret videoovervågningskameraer på fem af forsyningsselskabets renseanlæg.

? I dag kan vi sidde med en tablet i skødet og se overvågningskameraernes billeder ude fra anlæggene. I weekenderne kan vagten logge på og se billederne hjemme fra køkkenet. På den måde kan vi nemt vurdere, om vi skal køre ud, eller om alarmen kan afblæses. Ofte kan en alarm fra et ristebygværk frakobles ved at slukke og tænde for selve ristebygværket. Og det kan vi gøre via fjernkontrol på tabletten, siger Otto Jensen, der i dag undgår mange unødvendige køreture i den 350 km2 store kommune.

Tilbud om test
Odsherred Forsyning har investeret i to forskellige typer overvågningskameraer fra den tyske producent ABUS: de halvkugleformede domekameraer samt de rektangulære tubekameraer.

Domekameraerne er såkaldte PTZ-kameraer, og forkortelsen står for pan, tilt og zoom. Det betyder, at kameraets linse kan køre 360 grader rundt og samtidig zoome ind og ud. Tubekameraerne udmærker sig ved at være små og kompakte og have en lang rækkevidde.

Det er Johnny Ærenlund fra HV Låseteknik A/S, som har rådgivet Otto Jensen om valget af kameraer.

? Jeg var til møde med Otto i en anden sammenhæng, og så kom vi til at snakke om videoovervågning. De havde købt en løsning, som ikke kunne fungere med deres it-systemer, så jeg tilbød dem en test af ABUS’ IP- kameraer, fortæller Johnny Ærenlund.

Smart styring via tablet
Testudstyret blev sat op på renseanlægget i Højby, og efter en måneds tid vendte Otto Jensen tilbage med positiv respons. Han var så tilfreds med løsningen, at han bad Johnny Ærenlund sætte overvågningskameraer op på fire andre af forsyningsselskabets lokationer.

? Sammen med kameraerne har vi sat en videoserver op på hver lokation, som kameraerne er koblet til. Alle signaler fra alle lokationer kan aflæses via et stykke CMS-software, som kan installeres på både mobil, tablet og pc, forklarer Johnny Ærenlund.

? Alle vores medarbejdere har en arbejdstablet, så det kunne ikke være nemmere. Vi er meget tilfredse med løsningen, slutter Otto Jensen.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere