22.09.2020  |  EL  |  Branchen

Hjælp til corona-ramte børnefamilier omfatter også selvstændige

Har du børn hjemsendt fra skole grundet relation til coronavirus, så kan der være økonomisk støtte på vej til dig.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev for nyligt enige om en aftale, der sikrer økonomisk støtte til forældre, hvis børn er hjemsendt fra skole i relation til coronavirus. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen giver forældre mulighed for at få barselsdagpenge. Den omfatter forældre, der har børn hjemsendt i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger og forældre til børn, der er konstateret smittet med covid-19.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

”Jeg er glad for, at vi nu kan give de forældre, som ikke har mulighed for hjemmearbejde, en økonomisk håndsrækning i den periode, hvor deres børn ikke kan komme i institution på grund af risikoen for smittespredning. Jeg vil endnu engang takke parterne for et konstruktivt samarbejde”.
 

Flere kan få økonomisk støtte

I første omgang var aftalen alene tiltænkt lønmodtagere, men nu fremsættes lovforslaget, der både omfatter lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende samt freelancere.

Den nye aftale glæder SMVdanmark, der kæmpede for, at aftalen også skulle gælde freelancere og selvstændige.

Læs også: Ny aftale om arbejdsfordeling gælder fra i går

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark siger i en pressemeddelelse af SMVdanmark:

"Nu opnår vi ligestilling på dette punkt mellem lønmodtagere og selvstændige, der kan stå i en præcis lige så vanskelig situation som ansatte forældre, hvis deres børn bliver sendt hjem. Politikerne skal have tak for, at de har lyttet til gode argumenter og godt kunne se uretfærdigheden”.

For at forældre kan få ret til barselsdagpengene grundet barn hjemsendt i relation til coronavirus, skal de opfylde barselslovens betingelser for ret til dagpenge, herunder beskæftigelseskravet. Hertil gælder det, at ingen af forældrene har mulighed for hjemmearbejde, og at de ikke har omsorgsdage og afspadsering, de har mulighed for at bruge til pasning af deres børn. Hvis barnet er konstateret smittet med coronavirus, skal forældrene desuden havde opbrugt barnets 1. og 2. sygedag.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere