05.05.2020  |  EL  |  Byggeri

Husk de små håndværksvirksomheder

Regeringens indsats for renovering af almene boliger skal inkludere de virksomheder, der er hårdest ramt. Derfor skal de små håndværksmestre tænkes ind i opgaveløsningen, mener SMVdanmark.

Regeringen annoncerede 1. maj, at man ønsker at investere 30 mia. kroner til renovering i den almene sektor. SMVdanmarks vicedirektør, Jakob Brandt, roser initiativet, men understreger vigtigheden af, at små og mellemstore virksomheder indtænkes i opgaveløsningen, da de er hårdest ramt af coronakrisen.

”Det er godt og sundt, at regeringen lægger kræfter i at sætte gang i Danmark. Mange virksomheder har været hårdt ramt af coronakrisen, så det er vigtigt, at samfundet sikrer, at der er opgaver nok til at holde dem på benene,” siger han og fortsætter:

Læs også: Regering og installationsbranchen går sammen om konkret klimaarbejde

”Når regeringen fremsætter et så storstilet renoveringsprojekt er det helt afgørende, at alle initiativer sigtes mod de, der er ramt hårdest – og der er de mindre virksomheder. Vi har desværre tidligere set, at størstedelen af opgaver kommer i udbud, som kun større entreprenører kan byde på. Det må ikke gentage sig”.

Han påpeger, at man ved at give opgaverne til små og mellemstore virksomheder, er med til at sikre, at hjælpen bliver lige fordelt, så det ikke kun skaber aktivitet i større byer, hvor større entrepenører for det meste opholder sig. 

“Når regeringen og de almene boligselskaber bruger så mange milliarder, skal de derfor tænke på de små lokalsamfund ved at sikre at opgaverne kan udføres af de mindre virksomheder”, siger Jakob Brandt. 

- HCL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere