Magasin

Installatør 06.2024

Installator.dk

Energioptimering uden økonomisk risiko: Er det muligt?

Jagten på CO2-reducerende tiltag er for længst gået ind i danske virksomheder, statslige institutioner og kommuner. ESG-rapportering og den stigende opmærksomhed på bæredygtighed har sammen med klimaloven gjort klimavenlige og ressourcebesparende tiltag uomgængelige.

CO2-udledningen ved op opvarmning af vores huse og øvrige bygninger er en væsentlig post i Danmarks samlede CO2 regnskab. Derfor er der store besparelser at hente både økonomisk og på bæredygtighedskontoen ved at investere i energirenoveringer og i optimering af varmeforbruget.

Og selvom bæredygtighed og CO2-reducerende tiltag står højt på agendaen både i stat, kommuner og blandt virksomheder, kræver de økonomiske investeringer - og dermed også en risiko for, at investeringen aldrig betaler sig hjem.

Men sådan behøver det ikke at være. Det mener de i Skanderborg-virksomheden ReMoni, der har udviklet en unik løsning til reducering af energiforbruget i bygninger.

CEO og stifter af ReMoni, Bo Eskerod Madsen, udviklede for ti år siden en avanceret matematisk model, der på baggrund af data om en bygnings konstruktion og benyttelse kombineret med bl.a. vejr-data, selv kan forudsige behovet og dermed reducere forbruget markant ved - populært sagt - at skrue ned for fremløbet, når der ikke er behov for varmen.

Problemet var bare, at han ikke kunne finde eksisterende produkter, der kunne måle forbruget. Det blev starten på ReMoni, der i dag har udviklet sensorer, der kan måle vandgennemstrømningen i rør uden indgreb i installationen. Sensorerne klikkes blot uden på rørene.

Virksomheden kalder sit produkt Clamp-on-Intelligence og kan efter den første varmesæson konstatere en besparelse på godt 20 pct. hos kunderne.

Det helt særlige ved produktet er, at ReMoni er så sikker på løsningen, at de lægger hånden på kogepladen: Kunderne ikke skal investere en krone for at få installeret løsningen.

Betalingen tager ReMoni ud af de besparelser på varmekontoen, som virksomheden eller institutionen opnår med produktet.

“Vi vil gerne gøre det simplere. Der er ingen kompliceret indkøring eller brugergrænseflader, kunden skal lære at kende. Og der er ingen økonomisk risiko,” fastslår Bo Eskerod Madsen.

Læs mere om ReMoni i vores tema om Energioptimering, hvor du også kan læse om en AI-bot, der skal hale godt skjulte data om hundredtusindvis af bygninger frem i lyset for bl.a. at lette tilbudsgivningen ved energirenoveringer.

Andre relevante filer

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.