11.12.2017  |  VVS  |  Branchen

Jyske VVS-mestre tager ansvar for fremtidens arbejdskraft

Hos VVS-firmaerne Overlund VVS og VVS Mesteren har man valgt at tage ansvar for manglen på lærepladser ved tilsammen at ansætte tre lærlinge.

Fremtiden ser lys ud for de unge, der kan se sig selv som for eksempel murer, VVS’er og tømrer – for på længere sigt vil der som bekendt blive mangel på folk, der vælger en faglært uddannelse.

Nogle af dem, der imidlertid har fået øjnene op for de mange muligheder med en erhvervsuddannelse, er Patrick Gasler og Kristian Bilde, der begge er i gang med en VVS-energiuddannelse, og Simone Toustrup. De er alle i lære hos VVS-virksomhederne Overlund VVS og VVS Mesteren, der deler værksted på Klokkestøbervej 10 i Viborg:

”Jeg vidste ikke, hvad jeg ville efter folkeskolen og kom i praktik hos Overlund VVS. Det gav mig blod på tanden til at påbegynde en erhvervsuddannelse”,  siger Kristian Bilde til viborg-folkeblad.dk:

”Vi kan begge godt se, at en faglært uddannelse giver os gode jobmuligheder i fremtiden. Men mange af vores jævnaldrende kammerater har ikke lyst til eller flair for det tekniske. De ved knap nok, hvordan man skruer en pære i en fatning”, fortsætter Patrick Gasler.

Læs også: Tekniq: Mangel på elever på VVS-energiuddannelsen

Mangel på 20.000-30.000 faglærte
De unges manglende interesse for en faglært uddannelse er noget, der bekymrer mange virksomheder, da de i fremtiden vil mangle faguddannet arbejdskraft.

Ifølge prognoser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Dansk Industri og Dansk Byggeri, vil der således komme til at mangle mellem 20.000-30.000 faglærte, når de store årgange forlader arbejdsmarkedet, skriver viborg-folkeblad.dk.

Og det er et problem, man gerne vil være med til at løse hos VVS Mesteren. Her er Torben Storgaard en af de lokale VVS-mestre, som kun har en enkelt ansat, og for nylig kunne han indgå sin første uddannelsesaftale med Mercantec om en VVS-lærling, selvom han har drevet virksomhed siden 2004:

”Det er ganske enkelt nødvendigt, hvis vi skal overleve som håndværkervirksomhed. Jeg får brug for arbejdskraften og har med min lærling i Kristian fundet det rigtige match. Vi skal i branchen uden tvivl blive bedre til at fortælle unge, hvilke gode beskæftigelsesmuligheder der er”, siger han til viborg-folkeblad.dk.

Hos Viborg Kommune har man i samarbejde med erhvervsrådet og Mercantec etableret en praktikpladsgaranti indenfor udvalgte erhvervsuddannelser, der skal lokke flere unge til at vælge en faglært uddannelse, skriver viborg-folkeblad.dk.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere