10.04.2017  |  VVS  |  Branchen

Kamstrup oplever rekordhøj omsætning

Den jyske virksomhed Kamstrup har for nylig offentliggjort sin årsrapport fra 2016 – den viser bl.a., at virksomheden for syvende år i træk kan bryste sig af en rekordhøj omsætning.

I Kamstrups årsrapport fra 2016 viser tal, at omsætningen for 2016 på 1.740 millioner kroner slår den tidligere rekord fra 2015 på 1.524 millioner kroner – ifølge Per Asmussen, der er administrerende direktør, skyldes det primært, at der på de nye markeder sker en udvikling, der styrker Kamstrups position inden for digitalisering af måleløsninger.

Det har bl.a. medført, at virksomheden har øget sin globale markedsandel og opnået en organisk vækst på 14 procent.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: VVS-grossist har høj vækst i e-handlen

Selvom Kamstrups overskud før skat var på 166 millioner kroner i 2016, oplevede virksomheden imidlertid, at tallet var lavere i forhold til 2015, hvor overskuddet var på 202 millioner. Tallene skal dog ses i lyset af, at Kamstrup i den seneste tid har øget sine investeringer i produktudvikling, marketing og udvidelse af deres automatiserede produktionsanlæg:

”Vi har taget nogle spring fremad i form af international ekspansion og strømlining af vores interne produktionsprocedurer. Samtidig har vi øget den værdi, vores løsninger tilfører vores kunders drift. Når man tænker på de investeringer, vi har gennemført, er det derfor et meget tilfredsstillende resultat”, siger Per Asmussen.

Vi bliver mere afhængige af teknologi
Grundet stigende produktefterspørgsel åbnede Kamstrup sidste år en ny teknologifløj, hvilket var den fjerde udvidelse af virksomhedens hovedkvarter i Stilling siden 2012. I dag er virksomheden i gang med at opføre en 10.000 m2 stor bygning til produktion og udvikling af vandløsninger, der forventes at stå færdig i maj:

“Automatiseringen af vores produktionsanlæg og digitaliseringen af de interne processer giver os den kvalitetssikring og fleksibilitet, der skal til for at tilbyde vores kunder skræddersyede måleløsninger. I en verden, der bliver stadig mere afhængig af teknologi, er det afgørende", siger Per Asmussen.

Samtidig fortæller han, at Kampstrup er gået sammen med forsnyningsselskaberne om at digitalisere alle aspekter af deres forretning ved hjælp af intelligente måleløsninger og enkel dataanalyse:

"Digitalisering af forsyningen er en tendens, der er kommet for at blive, og den vil vinde frem overalt i verden”, siger Per Asmussen.

Læs også: Markedsanalyse: Stigende vækst i installationsbranchen

Hos Kamstrup forventer man, at væksten fortsætter i 2017, og at året som helhed forventes at præstere et salg på over to milliarder kroner.

I de senere år har Kamstrup ansat over 100 nye medarbejdere om året, der primært arbejder inden for udvikling, salg og marketing.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere