20.08.2018  |  VENTILATION  |  Indeklima

Kundetilpassede ventilationsanlæg til svømmehaller

Indhold fra partner Hvad er dette?

Eurovent certificerede aggregater sikrer et godt indeklima for både bygninger og badegæster.

Indeklimaet i en svømmehal er præget af den fordampede vandmængde fra bassinoverfladen. Jo større bassinoverflade, højere vandtemperatur og aktivitet, jo større fordampning og derved højere luftfugtighed.

En høj luftfugtighed kan hurtigt sætte et negativt præg på indeklimaet og ødelægge bygningskonstruktionen. Derfor er der behov for en effektiv ventilering, som kan nedbringe luftens indhold af vand, så det gode indeklima sikres og skader på bygninger udgås.

Dimensionering er afgørende
Når den rigtige ventilationsløsning skal dimensioneres er det afgørende, at der tages højde for, at der skal holdes et svagt undertryk i svømmehallen. Det høje partikulære damptryk øverst i rummet vil beskadige bygningskonstruktionen, hvis ikke der sikres størst mulig tæthed af vægge- og loftskonstruktioner.

Luftmængden skal kunne måles som masseflow, for at sikre den korrekte balance, idet den tørre indblæsningsluft har mindre volumen end den fugtige rumluft.

De nødvendige luftmængder kan beregnes iht. Daltons formel og VDI 2089, som er den mest anvendte norm på europæisk plan.

Kundetilpassede løsninger
Venti tilbyder kundetilpassede løsninger fra Euroclima, der blandt andet har specialiseret sig i energieffektive aggregater til affugtning, temperaturstyring og ventilation til wellness og svømmehaller.

Aggregaterne, der er Eurovent certificerede, er udviklet til at modstå det særlige korrosionsaggressive miljø i svømmehaller. Aggregaterne leveres i to udgaver. ETA pool SPA til mindre spa og pools 1.000-5.200 m3/h samt ETA pool OLYMPIC til de større anlæg 6.000-37.000 m3/h.

Lavt energiforbrug
Euroclima anvender epoxycoatede vekslere udført i aluminium, som kan præstere temperaturvirkningsgrader op til 92 % ved de aktuelle konditioner og balancerede luftmængder. Sammen med de effektive EC-ventilatorer er det med til at holde det samlede energiforbrug til ventilationen på lavest mulige niveau.

ETA POOL

  • Luftmænger op til 37.000 m3/h
  • Varmegenvinding op til 92 % (EN308)
  • Eurovent certificerede aggregater
  • INOVA kabinet opfylder termisk klasse T2-TB2, tæthedsklasse L1
  • Epoxybehandling for høj korrosionsbeskyttelse
  • Siemens automatik med dansk menu og cloud-opkobling
  • Mulighed for indbygget kølekompressor for yderligere affugtning

Mere fra Venti AS

Venti AS

www.venti.dk

Venti AS – gennemtænkt ventilation og brandmaterielVenti AS er en østjysk virksomhed beliggende i Hørning. Virksomheden har siden 1973 udviklet, produceret og solgt produkter til ventilations- og VVS branchen i Norden.Venti arbejder inden for følgende 4 forretningsområder:BoligventilationVenti er forhandler af en komplet systemløsning inden for decentral boligventilation, der henvender sig til nyb…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere