22.08.2017  |  VENTILATION  |  Indeklima

Lindab sørger for ventilering i Øresund Park

Lindab skal sikre et godt indeklima i 450 nybyggede lejligheder i Øresund Park på Amager med den pladsbesparende InDomo-løsning.

Lindab, producent og leverandør af ventilationsløsninger, er blevet valgt til at stå for ventilationen i nybyggeriet Øresund Park på Amager. Byggeriet indeholder 450 lejelejligheder, der alle skal have monteret Lindabs mekaniske ventilationsanlæg InDomo.

Valget faldt på løsningen InDomo, da ventilationsanlæggene helst skal optage så lidt plads som muligt i lejlighederne. InDomo gør brug af et slangesystem i stedet for de større, traditionelle spirorør, hvilket netop er pladsbesparende, uden at det går ud over effektiviteten:

”Vi valgte InDomo, fordi Lindab er meget fleksible, hvad angår specialleverancer. Vi fik en særligt tilpasset løsning med et lille antal tude til at styre luftmængden, og så ved vi fra tidligere leverancer, at leveringssikkerheden hos Lindab er i top”, siger projektchef Henrik Herold fra Pro Ventilation.

Ideel løsning til etagebyggeri
InDomo-løsningen består af et ventilationsanlæg og en fordelerboks, hvorfra slangerne løber hen til indblæsningsbokse, der er placeret i hvert rum. Ud over, at slangerne sparrer plads, gør det dem også ideelle til etagebyggeri, at de kan installeres nemt og på steder, hvor spirorørene er for store.

”Det betyder, at der er plads under gulvet i lejlighederne i Øresund Park, og det er en sikker løsning, der er hurtig at montere”, fortæller Henrik Herold.

At slangerne fylder mindre end spirorørene, betyder dog ikke, at de er langt mindre effektive end den traditionelle model, oplyser Lindab. Der kommer stort set samme mængde luft igennem systemet, og InDomo er derfor også godkendt til den bedste tæthedsklasse.

Læs også: Elever i Jelling får bedre luft i klasselokalerne

Det er ikke kun på Amager, Lindab installerer InDomo i et stort, nybygget lejlighedskompleks:

”Systemet er også ved at blive installeret i 2.200 nye lejligheder i bydelen Grønttorvet i Valby, i 65 nye lejligheder i Københavns Nordvest-kvarter og i 45 boliger, der er ved at blive bygget på Lisbjerg Bakke ved Aarhus. Nye byggerier stiller store krav til fleksible ventilationsløsninger, og vi mærker en stigende interesse for InDomo”, siger salgstekniker Rasmus Hansen fra Lindab.   

Læs også: Gamle CTS-anlæg får nyt liv i skyen

Lejlighederne i Øresund Park forventes helt færdige i 2018.

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere