15.11.2019  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Case: Lintex udnytter varmen under loftet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Til trods for kaloriferer, der kørte i døgndrift, havde Lintex A/S udfordringer med opvarmning om vinteren i deres lagerhal. Lintex søgte derfor en løsning, og fik i den forbindelse anbefalet store HVLS fans af deres installationsfirma.

STARTEDE MED ÉN – UDVIDEDE TIL TO

Installationsfirmaet Trap+ forklarede Lintex, at en stor HVLS loftventilator kunne løse deres problemer ved langsomt at fordele luften og derved varmen i deres haller. Ved at blande luften ville de få udlignet temperaturforskellen mellem gulv og loft og få udnyttet al varmen, der lå under loftet. En løsning, som Partner/Produktchef Henrik Lillelund næsten syntes, lød for god til at være sand.

I marts installerede Lintex en NORDIC™ loftventilator i den ene sektion af deres lagerhal, for at teste løsningen. Lige fra starten kunne der mærkes en forskel og der var begejstring at spore hos Henrik: ”Jeg havde ikke regnet med, at den (loftventilatoren) kunne gøre det, som den gør. Den kører ved en ganske lav hastighed, men alligevel så flytter den rigtig meget luft rundt.”

Henrik var ikke alene. Den installerede loftventilator fra Nordic Fan Company fik rigtig god feedback fra medarbejderne. I maj besluttede Lintex derfor, at de også skulle have en loftventilator installeret i den anden sektion af deres lagerhal. De to store loftventilatorer er nu med til at sikre både en bedre udnyttelse af varmen samt et bedre indeklima for medarbejderne.

BEDRE UDNYTTELSE AF VARMEN – LAVERE VARMEFORBRUG

Opvarmning af Lintex’ lagerhal foregår ved hjælp af traditionelle kaloriferer, monteret nær loftet. Termostaterne til at registrere hallernes temperatur sidder derimod i arbejdshøjde og registrerer derfor ikke varmen, der ligger fanget under loftet. Ligesom mange andre virksomheder oplevede Lintex den klassiske udfordring med at fordele varmen om vinteren. Deres kaloriferer kørte stort set uafbrudt i vintersæsonen, hvilket betød et højt varmeforbrug og et kæmpe potentiale for forbedringer.

MEN. Mindre end én time efter installation af den første NORDIC™ loftventilator, stoppede kaloriferen automatisk i denne sektion af lagerhallen. Varmen var blevet fordelt i rummet og flyttet ned, hvor den gjorde gavn.

Udover at reducere presset på (varme)kalorifererne, løste ventilatoren også problemet med generende baggrundsstøj fra kalorifererne. Især Jette Harpsøe, medarbejder hos Lintex, er glad for, at hun nu har mulighed for rent faktisk at høre radio og musik uden baggrundslarm fra varmeanlægget. Hun tilføjer: ”Jeg lægger ikke mærke til, at de (loftventilatorerne,red.) kører rundt. Jeg vil hellere have, at de kører rundt og at man så kan høre musikken, end at man kun kan høre kaloriferer larme i baggrunden.”

BEDRE INDEKLIMA – FRA KULDE TIL KOMFORT

”Er det sådan, at vi kan få en flyverdragt? Det er mega koldt!” blev der sagt med et smil på læben af Jette, der tidligere syntes, at vinterperioden var hård, fordi det var så koldt i deres lagerhal. Men med deres nye loftventilatorer har Jette ikke længere en længsel efter at komme ned i en flyverdragt.

Generelt har de opsatte loftventilatorer skabt en positiv stemning blandt medarbejderne, der tydeligt kan mærke, at de gør en forskel på indeklimaet. Ud over en øget medarbejdertilfredshed om vinteren, har de nye loftventilatorer bidraget til en energirigtig optimering af varmeforbruget – eller på almindelig dansk: en bedre udnyttelse af varmen. Optimeringen af varmeforbruget giver anledning til både lavere energiomkostninger og et lavere CO2 aftryk.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere