30.04.2019  |  VVS  |  Branchen

Nu kan danskerne få både et bedre indeklima og reduceret deres energiforbrug – endda med et danskproduceret produkt!

Indhold fra partner Hvad er dette?

I takt med de stigende klimaforandringer er der en stigende interesse blandt danske virksomheder efter klimavenlige ventilationsløsninger. Problemet er imidlertid, at traditionel ventilation typisk både er dyr i anskaffelse og i drift – og ikke særligt klimavenlige.

Nu introducerer danske Nordic Fan Company en ny og banebrydende generation af budgetvenlige, klimavenlige og danskproducerede loftventilatorer - de såkaldte HVLS (high volume low speed) ventilatorer, som både kan sikre et bedre indeklima og et lavere energiforbrug.

GAMMEL VIN PÅ NYE FLASKER?
Når de store HVLS-loftventilatorer præsenteres for potentielle nye kunder, bliver virksomheden ofte mødt med korslagte arme og spørgsmålet om, hvorvidt HVLS-loftventilatorer ikke bare er gammel vin på nye flasker?

Direktør Dennis Thomsen forklarer det således: ”På mange måder kan man godt sige, at der er tale om ’gammel vin på nye flasker’. For de fleste kender godt til brugen af loft- og bordventilatorer - ikke mindst fra sidste sommer. De fleste ved også, at luft i bevægelse kan opleves som havende en kølende effekt, samt at varm luft stiger til vejrs.

Det nye er, at vi hos Nordic Fan Company kombinerer en ny effektiv motorteknologi med avanceret software og et aerodynamisk vingedesign. Resultatet er en generation af store, effektive og lydløse loftventilatorer, som skaber en helt optimal fordeling af luften i et rum både sommer og vinter - helt uden at skabe træk. Om sommeren får man følelsen af at blive nedkølet. Om vinteren, sikrer man udnyttelse af den varme, som ellers hænger under loftet til ingen glæde for nogen.”

BUDGET- OG KLIMAVENLIG LØSNING
I Nordeuropa er bygninger efterhånden så isolerede, at når lyset inviteres ind via store glaspartier, bliver rummene i sommerhalvåret ofte ubehageligt varme og kan være svære at køle ned. Om vinteren bruger man omvendt store mængder energi på at opvarme rum med højt til loftet og eftersom den varme luft stiger til vejrs, hænger en stor del af varmen under loftet til ingen glæde for dem, der befinder sig ved gulvet.

”Det paradoksale er, at mange stadig forsøger at løse problemerne ved kun at tænke i traditionelle løsninger, som eksempelvis aircondition eller endnu større ventilationssystemer. Løsninger, som ganske enkelt ikke er særligt klimavenlige. Vores HVLS loftventilatorer er den budget- og klimavenlige måde at sikre både optimal ventilation og varmeudnyttelse på. Kald det bare gammel vin på nye flasker, men vi må vænne os til det, for det er kommet for at blive - og vil i fremtiden blive en integreret del af den måde, vi tænker ventilation og energioptimering på”, siger direktør Dennis Thomsen.

PRODUCERET I DANMARK
Nordic Fan Company har truffet et bevidst valg om at producere i Danmark. Direktør Dennis Thomsen forklarer: ”Helt grundlæggende hænger det jo ikke sammen, at man gerne vil skabe et produkt, der gør noget godt for klimaet, hvis man så alligevel outsourcer hele produktionen til Asien og fragter tingene halvvejs rundt om kloden, for så at sælge det i Nordeuropa.”

Som et led i at udbrede kendskabsgraden til deres nye danske HVLS loftventilatorer, udstiller Nordic Fan Company i år på VVS-messen i Odense i maj måned.

Denne artikel er en del af temaet Tema: VVS'19

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere