23.10.2019  |  VVS  |  Branchen

Mentorordning har hjulpet VVS-lærlinge til hæderspriser

To lærlinge fra John Jensen VVS har både modtaget Tekniqs hædersmedalje og en indstilling til Københavns Håndværkerforenings Sølvmedalje. De peger selv på, at virksomhedens mentorordning har været en stor hjælp gennem tiden som lærling.

Projektchef og ansvarlig for lærlingeuddannelsen i John Jensen VVS i Hedehusene, Claus Ebert Hansen, har for tiden svært ved at få armene ned.

Læs også: Nyt gasfyr reducerer energiudgifter og forbedrer miljøet i Græse Bakkeby

To af firmaets VVS-lærlinge - Joakim Harkønen og Bjarke Krebs Arnbo – har nemlig sat en flot krone på deres læretid med en hædersmedalje fra brancheorganisationen Tekniq – ligesom de er blevet indstillet til Københavns Håndværkerforenings Sølvmedalje, der i maj 2020 bliver overrakt af Dronning Margrethe.

”Vi er selvfølgelig stolte over at sende to lærlinge på podiet med hædersmedaljer fra Tekniq og en indstilling til Københavns Håndværkerforenings Sølvmedalje. Det er vist aldrig sket før, at to lærlinge fra samme firma på samme tid hædres med håndværkets højeste hædersbevisning”, siger Claus Ebert Hansen og fortsætter:

”Ikke alene har Joakim og Bjarke et unikt håndelag for at tackle hele viften af VVS-fagets udfordringer med stor præcision og et skarpt blik for både detalje og helhed. De har også en sjælden evne til som firmaets ambassadører at sætte kunderne og kundernes ønsker i fokus”.

Claus Ebert Hansen tilføjer, at VVS-firmaet, der beskæftiger 24 lærlinge, altid har sat en ære i at uddanne fagets dygtigste VVS-montører, og han lægger til, at firmaet – blandt andet med afsæt i lærlingenes egen klub samt mentorordning for lærlinge og løbende trivselssamtaler - ser det som et fælles ansvar at sikre den bedst mulige uddannelse af de unge.

”Vi tror, at effektiv læring går hånd i hånd med god trivsel, og målet er i samarbejde med firmaets HR-ansvarlige at engagere alle ansatte i at give vores lærlinge en god hverdag”, siger han og fortsætter:

”Derfor har alle vores lærlinge en lærlingementor, der både personligt og fagligt støtter og udfordrer den enkelte hele vejen gennem skoleforløb og praktisk uddannelse til den afsluttende svendeprøve”.

"Har rå-brugt mentor"
Joakim Harkønen, der til sin svendeprøve designede og monterede et lavenergianlæg til gas, fortæller, at vejen til uddannelsen som energitekniker og VVS-montør egentlig startede på gymnasiet, hvor han droppede ud til fordel for en smedeuddannelse på et værksted hos en lokal smed.

”Det var godt at få lidt praktisk arbejde under neglene, men det blev lidt kedeligt at arbejde på værksted hele dagen, og da jeg ved et tilfælde blev koblet på en VVS-opgave, stod det klart, at VVS-faget var det rigtige for mig”, siger han og fortsætter:

”Det har været en supergod læreplads, og jeg er stolt over at kvittere for nogle gode læreår med Tekniqs hædersmedalje. Nu glæder jeg mig til at blive en fast del af firmaets medarbejderstab, og så håber jeg selvfølgelig at få et håndtryk af dronningen”.

Han bliver suppleret af Bjarke Krebs Arnbo, der i dag er formand og talsmand for firmaets lærlinge. Han bliver færdig med VVS-uddannelsen i slutningen af december og tog ved svendeprøven i juni sidste step frem mod Tekniqs hædersmedalje med et indirekte fjernvarmesystem, der fik topkarakter med ordene ’meget enkelt og meget gennemtænkt’.

”Det havde jeg ikke lige set komme, men jeg er ambitiøs og lidt ’pernitten’ med det jeg laver, og jeg gjorde mig selvfølgelig umage", siger han og tilføjer, at han godt kan lide at udvikle sine faglige evner:

Læs også: VVS-montør modtager Dronningens æresmedalje

”I det lys har jeg undervejs i min uddannelse været rigtig glad for firmaets mentorordning, og jeg har ’rå-brugt’ min mentor fra første dag. Derfor er mit resultat i vidt omfang også et spejl af min mentors indsats”.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere