14.08.2017  |  EL  |  Branchen

Minister bøjer sig for solcelleejere

Efter en kraftig reaktion hos 82.000 solcelleejere har klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt nu bedt Energinet.dk om at finde alternative løsninger i sagen om omdiskuteret ekstraregning.

For kun en måned siden ville klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) slet ikke gå ind i sagen om Energinet.dk's forslag om en ny måde at afregne strøm på fra 2018, der i sidste ende kunne betyde højere udgifter for op mod 82.000 solcelleejere.

Men nu har piben imidlertid fået en anden lyd. For nu har ministeren meddelt, at han bøjer sig for kritikken fra solcelleejerne og vil i stedet forsøge at slå en streg over den omdiskuterede ekstraregning, skriver Finans.dk:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Energinet.dk har foreslået en model, der har ført til kraftig reaktion hos solcelleejerne. Det har jeg registreret mig. Og på den baggrund har jeg bedt Energinet.dk og ministeriet om at få alternative modeller på bordet”, siger Lars Christian Lilleholt til Finans.dk og fortsætter:

”Jeg vil gerne se på mulighederne for at hjælpe gruppen af solcelleejere, som er kommet i klemme på den måde, der afregnes på”.

Læs også: Næste generation af solceller er på vej

Uenighed om beløb på ekstraregninger
Ifølge Finans.dk risikerer de 82.000 solcelleejere årlige ekstraregninger på op mod 25 millioner kroner, fordi det statsejede Energinet vil tvinge dem væk fra en særlig prismodel med årsafregning og over mod standarden på markedet.

Beløbet på ekstraregningerne er dog et andet, hvis man spørger Energinet.dk. Her mener man, at de berørte anlægsejere skal betale mellem 200 og 500 kroner ekstra hvert år. Og det er et skøn, der er alt for lavt, mener mange af solcelleejerne.

Således har Dansk Solcelleforening kaldt tiltaget for et klokkeklart løftebrud på en aftale fra 2012, som Venstre selv var med til at indgå, og som fredede solcelleejerne frem mod 2032, skriver Finans.dk.

Læs også: Nye afregningsregler rammer solcelleejere på pengepungen

Hos Energinet.dk vil man på ministerens opfordring åbne sagen igen, selvom man mener, at afregningsmodellen var den bedste og mest effektive for markedet og den, som bedst understøttede tilpasningen til grøn energi:

”Vi noterer os dog, at ministeren ønsker, at vi ser på det igen. Det vil vi gerne bidrage til. Vi starter en dialog med ministeriet, energistyrelsen og branchen igen”, siger Signe Horn Rosted, der er områdeleder, til Finans.dk.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere