10.04.2019  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Netselskaber indfører nye tekniske krav til små el-anlæg

Indhold fra partner Hvad er dette?

EU-regler får netselskaber til at ændre krav for tilslutning af el-anlæg til 0,4 kV-nettet pr. 27. april. Dansk Energi inviterer til kursus den 11. juni i Kolding om de nye regler og Fællesregulativ 2019.

En stribe forhandlere og fabrikanter af især solcelleinvertere, men også husstandsvindmøller og mikro-kraftvarme på op til 50 kW, har fået registreret deres anlæg på positivlister i regi af Dansk Energi. Nu skal listerne revideres.

- Positivlisterne gør det let for anlægsejere og netselskaber at tilslutte anlæg på de danske 0,4 kV-net. Det gode samarbejde vil vi gerne fastholde, men på grund af nye EU-regler bliver vi nødt til at justere vores set-up, siger afdelingschef Jan Rasmussen fra Dansk Energi.

Den skæringsdato, alle aktører skal være opmærksomme på, hedder 27. april 2019. Fra den dag træder der nye tilslutningskrav i kraft, hvis man vil have koblet produktionsanlæg som solceller, husstandsmøller og mikrokraftvarme på elnettet.

- Positivlisterne fortsætter med at eksistere efter overgangen til de nye tekniske krav fra EU. Vi vil gerne gøre overgangen let for de fabrikanter, som har anlæg på de nuværende lister. Hvis deres anlæg overholder de nye tekniske betingelser, skal fabrikanterne bare afgive en erklæring, og så forbliver deres produkt på listen, oplyser Jan Rasmussen.

Som service har Dansk Energi sendt en mail til alle de fabrikanter, der er kendskab til. Mailen indeholder en skabelon til en erklæring, som fabrikanterne kan udfylde og returnere til positivlister@danskenergi.dk. Mailen indeholder også en engelsk oversættelse af de tekniske betingelser for tilslutning til lavspændings-nettet.

Dansk Energi inviterer til kursus om de nye regler den 11. juni i Kolding. Installatører og andre deltagere kommer bl.a. til at høre om de nye tekniske betingelser og Fællesregulativ 2019, der er ved at blive udarbejdet med nye retningslinjer for, hvad autoriserede el-installatører skal oplyse i forhold elnetselskaberne, når der tilsluttes nye anlæg.

Læs mere på https://www.danskenergi.dk/temadag/temadag-om-nyt-faellesregulativ-skaerpede-krav-til-net-tilslutning-vind-solenergi

Tags: DANSK ENERGI

Mere fra DANSK ENERGI

DANSK ENERGI

www.danskenergi.dk/kurser

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Vi styres og finansieres af medlemsvirksomhederne, primært elselskaber, og vi arbejder på at sikre energiselskaberne de bedste og frieste vilkår til at konkurrere og udvikle sig på for at sikre udvikling, vækst og velfærd i Danmark. Dansk Energi er samlingspunkt for tre medlemsf…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere