27.03.2018  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Sådan forhandler du med din bank

Lær at forhandl med din bank. En ny håndbog, der skal skærpe mulighederne for finansiering af din forretning, er på gaden.

Brancheorganisationerne Finans Danmark, FSR – danske revisorer og SMVdanmark har i fællesskab udgivet en ny håndbog, "Sådan forhandler du med din bank", og som titlen antyder, er formålet at ruste små og mellemstore virksomheder til at få en bedre finansiering i bankerne. 

”Banker vil i udgangspunktet gerne låne ud, men virksomhederne skal være godt forberedt, når de beder om driftskreditter, lån med videre.  Der skal ikke kun være en vis egenkapital, banken har også brug for en forretningsplan og velunderbyggede budgetter. Det skaber troværdighed, og banken skal have en tro på dig og din idé, hvis en god aftale skal i hus,” siger administrerende direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

Og bogen falder på et tørt sted. 28 procent af virksomhederne føler sig nemlig begrænsede af manglende adgang til finansiering. Det fremgår af en undersøgelse blandt 755 af SMVdanmarks medlemsvirksomheder.

Det prøver håndbogen nu at gøre op med. Den består af en række gode råd og vejledning fra de tre organisationer, der står bag bogen. Hermed håber de at styrke samarbejdet mellem virksomheder og banker.

”Ofte vil jagten på kapital starte hos banken, og derfor ønsker vi med denne fælles pjece at give virksomhederne gode råd til, hvordan de bedst forbereder sig, og fx selv klæder deres bankrådgiver på med fakta og dokumentation om virksomheden. Samtidig er det helt klart vigtigt, at man husker banken er en forretningspartner, og at man forhandler med denne partner," siger administrerende direktør i SMVdanmark, Ane Buch.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Masser af forretningsmuligheder i ventilationsrenovering

Et uddrag af de gode råd er:

1. Hold en god relation. Ring også til banken, når det går godt.

2. Forhandl, stil spørgsmål og krav.

3. Hav forretningsplanen klar.

 

Bogen forsøger at forberede virksomhederne på nogle af de spørgsmål, som banken vil stille. Ved at guide virksomhederne gennem benarbejdet forud for mødet i banken, håber forfatterne at øge antallet af investeringer.

”Ingen låner penge ud med bind for øjnene, og det betyder, at virksomheden skal præsentere en realistisk plan for den fremtidige indtjening og dermed også evnen til at tilbagebetale et lån,“ siger administrerende direktør i FSR - danske revisorer, Charlotte Jepsen.

- EST 
 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere