03.06.2019  |  VVS  |  Branchen

Nyt håb om enklere hverdag for helt små virksomheder

Indhold fra partner Hvad er dette?

SMVdanmark er tilfreds med regeringens nye udspil, som skal spare erhvervslivet for byrder for 2,6 mia. kr. Digitalisering er det stærkeste våben mod bøvl og byrder, som rammer de helt små virksomheder.

I udspillet fra regeringen er der blandt andet fokus på at øge brugervenligheden, når virksomheder er i kontakt med det offentlig via digitale løsninger. Blandt andet er næste generation af Digital Post og NemID en del af udspillet.

”Vi er rigtig glade for at se regeringens ambitioner for større brugervenlighed i de digitale løsninger, for det er ofte her, virksomheder oplever bøvl”, siger Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark.

Han repræsenterer SMVdanmarks 18.000 medlemsvirksomheder i det regeringsnedsatte Virksomhedsforum for enklere regler.

”Digitalisering rummer store muligheder og gør en virksomhed i stand til at kommunikere med det offentlige 24-7. Men hvis løsningerne ikke fungerer, eller brugervenligheden ikke er til stede, så giver det blot frustrationer og ender med at være en tidsrøver”, siger Lars Magnus Christensen.

Der bliver fokus på at øge brugervenligheden i næste generation af Digital Post, NemLog-in3 og næste generation af NemID, herunder vil sikre et samlet supporttilbud.

”En fælles supportløsning af de digitale løsninger har været en kæphest for SMVdanmark, som tidligere har spillet forslaget ind i Virksomhedsforummet. Derfor er det glædeligt endelig at se den på tegnebrættet”, siger Lars Magnus Christensen.

Savner fokus på genbrug af data

Genbrug af data er vejen til, at virksomheder slipper for at indberette eller indtaste samme data flere gange. Her er der desværre kun få initiativer med udspillet.

”Vi havde gerne set, at regeringen havde lagt op til at sætte endnu mere skub i genbrug af data, hvor vi for alvor kan se et potentiale, både i forhold til at lette byrder men også til at kvalitetssikre data. Der sker lidt på området, men her kunne man sagtens blive mere ambitiøs”, siger Lars Magnus Christensen.

Nyt vækstinitiativ: Nemvirksomhed

Under navnet Nemvirksomhed skaber regeringen et vækstinitiativ målrettet enkeltmandsvirksomheder, og initiativet skal understøtte og øge kvaliteten i virksomhedens bogføring.

Løsningen skal kunne integreres med virksomhedens bogføringssystem og kan bruges overfor SKAT.dk. Løsningen skal sikre rettidig indberetning og gøre det lettere for virksomheden at efterleve reglerne.

”Der er interessante perspektiver i initiativet, som kan lette betydelige byrder for virksomheden. Ikke mindst er det positivt, at virksomheden får en håndsrækning til at kunne efterleve reglerne”, siger Lars Magnus Christensen.

Velkomment eftersyn af årsregnskabsloven

Regeringen vil igangsætte et eftersyn af årsregnskabsloven, som fastlægger regler for mere end 250.000 virksomheders regnskaber. Det forventes at komme med en række anbefalinger i 2020, som skal være med til at enkle loven.

”Det er positivt at man tager initiativ til at se komplekset igennem, for det er et område, hvor mange små og mellemstore virksomheder ofte har behov for at indhente assistance”, siger Lars Magnus Christensen.

SMVdanmark repræsenterer de små og mellemstore virksomheder i regeringens Virksomhedsforum for enklere regler. Læs mere på enklereregler.dk

Tags: SMVdanmark

Mere fra SMVdanmark

SMVdanmark

www.SMVdanmark.dk

Håndværksrådet skiftede i oktober 2017 navn til SMVdanmark og varetager interesser for små og mellemstore virksomheder i alle brancher. Vi arbejder sammen med vores medlemmer for at få lovgivningen indrettet, så SMV’erne har samme vilkår som store virksomheder uden at drukne i administrativt bøvl. Vi er SMV’ernes stemme overfor politikerne – både nationalt og lokalt samt på EU-pl…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere