05.09.2016  |  EL  |  El-materiel

Optimera åbner utraditionelt byggecenter i Aarhus

Det nyeste skud på Optimera-stammen har ikke noget lager, men kan betegnes som et afhentningscenter i byformat.

Byggemarkedskæden Optimera åbner nyt byggecenter i Aarhus – af den utraditionelle slags. Centeret vil nemlig have et meget fokuseret sortiment og henvender sig til håndværkere, der arbejder i centrum, skriver Building Supply.

”Grundtanken er at lave et effektivt servicetilbud til de mange håndværkere, som arbejder på byggeprojekter i midtbyen. De kan lige smutte forbi og købe de byggematerialer, de skal bruge, og hurtigt komme videre”, fortæller Lars Nygaard, salgsdirektør i Optimera, til Building Supply. Han fortsætter:

”De kan også bestille dem på forhånd, så pakker vi dem, så de står klar til afhentning, når de kommer forbi. Det er ikke et byggecenter, hvor man kommer ind og snuser rundt, men en afhenterbutik”.

Den gamle model ”hører en anden tid til”
Det er ikke første gang, at Optimera afviger fra den gængse forretningsmodel. Tidligere på året åbnede virksomheden et salgskontor i Viborg med materialesalg, rådgivning og showroom, men uden lager.

”Vi gør tingene lidt anderledes og er ikke blege for at prøve nyt af. Vi har ingen ambitioner om at have 70 forretninger med tilhørende lagre rundt omkring i landet. Det hører en anden tid til og er enormt omkostningstungt”, siger Optimeras kommercielle direktør Christian Herbert.

Han fortæller endvidere, at Optimera fremover i højere grad vil udnytte virksomhedens eksisterende lokale lagre. I Aarhus bliver byggecenteret i Løgten dermed backup-lager for det kommende afhentningscenter.

Læs også: Brunata vender skuden

Optimeras nye byggecenter åbner på Søren Frichsvej i Aarhus inden årets udgang.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere