15.11.2016

Optimera indfører faste priser på alle varer

Byggemarkedskæden Optimera vil gøre op med krejlerkulturen i byggebranchen og indfører fastpriskoncept på samtlige 147.000 varer.

Byggemarkedskæden Optimera, der er ejet af den franske koncern Saint-Gobain, har fra i dag indført et nyt fastpriskoncept, skriver Licitationen.

Fastpriskonceptet gælder kædens samtlige 147.000 varer og træder i første omgang i kraft i Optimeras butikker på Fyn. Dernæst vil de nye priser blive udrullet i resten af landet i starten af næste år.

Læs også: Optimera åbner utraditionelt byggecenter i Aarhus

Dermed vil byggemarkedskæden gøre op med en krejlerkultur, som ifølge salgsdirektør i Optimera, Nick Rønsner, har fyldt mere og mere de seneste år.  

”Jeg har været i branchen i 30 år, og det er som om, at prutteriet om priserne bare er blevet værre og værre. Det er efterhånden ligesom at gå ind på et egyptisk marked, hvilket har betydet, at selv om vi har en bruttopris, er der ikke rigtig nogen, der længere tror, at de skal købe varerne til den annoncerede pris”, siger Nick Rønsner til Licitationen.

Fast pris = slut med kunstigt høje bruttopriser
Det nye fastpriskoncept har helt konkret som formål at gøre op med det Nick Rønsner betegner som kunstigt høje bruttopriser og samtidig tilgodese de kunder, der køber meget og ofte frem for dem, der ’råber højest’:

”Svaret på krejleriet fra trælasthandlere og byggemarkeder har jo været at skrue priserne op, så forskellen mellem bruttopris og den pris varerne sælges til, er blevet større og større. Men dermed tilgodeser man primært de kunder, der råber højest”, siger Nick Rønsner og fortæller endvidere, at der fortsat vil være en prisdifferentiering, men at den bliver beregnet efter kvantitet eller et bestemt indkøbsmønster – og ikke hvor god du er til at prutte om prisen.

”Vi vil gøre op med krejleriet og har arbejdet intenst med at finde en metode til nettoprissætning, så vi egentlig bare tager det for varerne, som vi synes er den rigtige pris. Det tror vi, at kunderne vil se som en markant lettelse”.

Læs også: DNA-mærkning mindsker tyveri på byggepladser

Hos Optimera tror man på, at resten af branchen vil følge efter og fastsætte varernes priser. Det har dog ikke været muligt for Licitationen at få en kommentar fra konkurrenterne Bygma og Stark.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere