30.06.2017  |  EL  |  El-materiel

Sådan forholder du dig til de nye kabelregler

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fra 1. juli er de nye CPR-regler gældende for producenter. Men hvordan skal du forholde dig? Det giver Dansk brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) et svar på her.

Der har været diskussioner om, hvorvidt klasse E var for lav og dårlig en mærkning, men indtil videre er der ikke beviser for, at det skulle være mindre sikkert at bruge netop denne klasse. Det siger Dansk brand- og sikringsteknisk Institut (DBI), da Solar Danmark A/S spørger ind til de nye kabelregler.

- Vi vurderer, at det er sikkert at bruge kabelklassen Eca – så sikkert, at vi godt kan anbefale det, siger Rolf Knudsen, der er brandteknisk rådgiver i DBI.

- Kabelklasse Eca er tilsvarende det, man altid har haft. Spørgsmålet var så, om vi skulle hæve sikkerhedsniveauet eller ej. Men der var ikke grundlag for at hæve sikkerhedsniveauet. Vi har ikke kunne dokumentere eksempler på, at denne type kabler i sig selv har skabt personskader eller andre skader i en brand, forklarer han.

Derfor mener han heller ikke, at man skal være bekymret for klasse E.

- Det er det, de fleste bruger – og har brugt indtil nu – uden problemer. Så at bruge denne klasse af kabler er ikke noget, vi mener, man skal være bekymret for, siger Rolf Knudsen.

Du kan få et hurtigt overblik over de nye regler her.

Mere fra Solar Danmark A/S

Solar Danmark A/S

www.solar.dk

Solar Danmark er din sourcing- og servicevirksomhed inden for el, vvs, industri og klima/energi.Hver time arbejder vi for, at det er din virksomhed, der vinder i et konkurrencepræget marked. Vinder ordrer. Kundernes gunst. Og omsætning.Uanset din udfordring, er vi til for dig: Når der ikke må være plads til fejl i løbet af en travl arbejdsdag. Men også når rutinerne skal tænkes om.Når dine kunder…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere