Skægkærskolen skifter fra naturgas til grøn lokalvarme
Den eksisterende varmecentral på Skægkærskolen sælges til Silkeborg Forsyning, som lader denne indgå som en del af varmeproduktionen i en effektiv udrulning af grøn lokalvarme til 110 nye boliger i Sejling.
For første gang i Danmark skal en skole omlægge varmeforsyningen til fordel for lokalområdets varmeforsyning. Til foråret tager Silkeborg Forsyning første spadestik til en stor varmepumpe (luft-til-vand), som skal levere lokalvarme til 110 nye boliger i Sejling og Skægkærskolen.
Lokalvarme er betegnelsen for varmepumpedrevet fjernvarme. Samtidig udnyttes de eksisterende investeringer i naturgasvarmeanlægget på Skægkærskolen, der kommer til at fungere som reserve på meget kolde dage, hvor varmebehovet overstiger varmepumpens kapacitet. Silkeborg Forsynings beregninger viser, at fordelingen i varmeproduktionen vil ligge på cirka 85 procent til varmpumpen og cirka 15 procent til gaskedlen.
Projektet har vakt stor interesse, fordi eksisterende investeringer i et varmeanlæg på en skole udnyttes til en effektiv udrulning af grøn lokalvarme. Projektet bliver derfor et interessant demonstrationsprojekt for den danske energisektor.
LÆS OGSÅ: Styr på temperatur og CO2 på skolen i Hellerup
Projektet er et samarbejde mellem Silkeborg Kommune, Silkeborg Forsyning, Dansk Fjernvarme og naturgasdistributionsselskabet Evida. Projektet forventes at stå færdigt i sensommeren 2022.
Projektet er en del af Silkeborgs klimastrategi
Silkeborg Kommunes klimastrategi er at blive CO2-neutral i 2025, og projektet er en del af kommunens klimaplan. Både Silkeborg Kommune og Silkeborg Forsyning er centrale drivkræfter bag den lokale grønne omstilling i Silkeborg.
Silkeborg Kommune har netop vundet kategorien ’Grøn udvikling’ i Dansk Industris årlige måling af erhvervsklimaet i Danmark på grund af store energiinvesteringer, god affaldssortering og konkrete CO2-mål.
-AKJ