10.05.2022  |  EL  |  Branchen

Skolesucces ved DM i Skills 2022

Indhold fra partner Hvad er dette?

Roskilde Tekniske Skole stillede op med i alt 13 deltagere i otte konkurrencefag ved DM i Skills 2022. Det var skolens rekord i antal deltagere og antal fag.

Ved prisoverrækkelsen blev det til to DM-vindere: møbelsnedker Frode Lange Sckerl og bygningssnedker Tobias Preilev Hansen, som genvandt titlen. Dermed kvalificerede de sig begge til EuroSkills 2023, hvilket var Tobias’ store udtalte ambition.

Lasse Green Laumann stillede op som vvs-energispecialist og vandt Arbejdsmiljøprisen.

Priserne fra de mange konkurrencer var kun en del af succesen, for Roskilde Tekniske Skole deltog på mange andre måder i DM i Skills.

LÆS OGSÅ: Nu skal boligbyggeriets forbrug af ressourcer i bund

Skolen deltog i opbygning af konkurrencestande, i udformning af konkurrenceopgaver, i flere stande ved demonstrationsfag, ved Prøv-mærk-føl-aktivitet og meget andet.

”At deltage i at gennemføre et så stort arrangement er en stor opgave. Mange af skolens ansatte har gennem lang tid knoklet for at udvikle de bedste aktiviteter og stande. De har leveret et imponerende stykke arbejde, fortæller kommunikationschef Jacob Christiansen, som også glæder sig over de mange af skolens elever, som har deltaget gennem de tre Skills-dage og bidraget til ung-til-ung-kommunikation og som rollemodeller.”

Roskilde ligger i Høng

Roskilde Tekniske Skole har en lang række erhvervsuddannelser, herunder Landbrugsskolen Sjælland.

Med Landbrugsskolen Sjællands afdeling i Høng som nærmeste erhvervsskole, var det naturligt, at inddrage skolen fra start. Landbrugsskolens skolehjem og kostafdeling har blandt andet været brugt som overnatning for de mange konkurrencedeltagere og til et stort VIP-arrangement torsdag aften.

LÆS OGSÅ: ELCON A/S realiserede et tilfredsstillende resultat i et vanskeligt år

Glæde og stolthed

Der er mest fokus på konkurrencedeltagerne og særligt på vinderne. Men glæden og stoltheden over det velgennemførte DM i Skills i Høng dækker også over den kæmpe holdindsats fra skolens ansatte og det gode samarbejde med de øvrige erhvervsskoler, som er nødvendigt for at få et så stort arrangement til at glide glat.

Roskilde Tekniske Skole sender varme lykønskninger til vinderne – og til alle konkurrencedeltagende, som er blandt Danmarks bedste unge håndværkere.

Præmier og hilsner

Efter en videohilsen fra Mette Frederiksen var det Poul Nyrup Rasmussen, forhenværende statsminister og formand for EuroSkills 2025, som overrakte priserne og gav kram til alle vinderne. EuroSkills 2025 bliver afviklet i Danmark.

LÆS OGSÅ: Bæredygtighed, belysning og bare-god-stemning

Da der efterfølgende var mulighed for foto og interview, kom også Roskilde Kommunes borgmester Tomas Breddam hen for at gratulere vinderne fra Roskilde Tekniske Skole.

-AKJ

Mere fra Roskilde Tekniske Skole

Roskilde Tekniske Skole

https://www.rts.dk/

  • rts@rts.dk
  • 46 300 400
  • Postboks 132, Pulsen 10 4000 Roskilde

Roskilde Tekniske Skole uddanner selvstændige, reflekterende, fagligt nysgerrige og kompetente mennesker, der kan træde ind på arbejdsmarkedet og i samfundet. Vi tager udgangspunkt i elevernes forudsætninger og samfundets behov, når vi skaber rammerne for udvikling og kvalitet i uddannelserne på skolen.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere