Smart løsning til at kan forhindre bakterieopbygning i stillestående vand

Ferieperioder med tomme institutioner kan gå hårdt ud over vandkvaliteten. Det skyldes den bakterieopbygning, der finder sted, når vandet står stille i rør og toiletter. På handelsskolen Niels Brock i København har de afhjulpet problemet med en smart toiletløsning.

Niels Brock Handelsskolen i København har fået installeret toiletter, der kan programmeres til at skylle selv. Dermed undgås stillestående vand i ferieperioder.. Foto: Geberit

Vandprøver fra stillestående vand viser højere koncentrationer af metaller som nikkel, bly og zink. Udover metallerne, der optages i kroppens organisme, danner stillestående vand også yngleplads for bakterier såsom Legionella pga. de ændrede temperaturer i rørføringen. 

Og stillestående bliver vandet overalt i institutioner, skoler og virksomheder, der holdet lukket i ferier.  

”Det er helt klart min fornemmelse, at mange ikke er opmærksomme på bakterieopbygningen i selve drikkevandet efter længere lukkeperioder og hvad stagnation betyder for vandregningen, som flere også den seneste tid er blevet mere opmærksomme på,” siger Mathias Riise Johansen fra Riise VVS. 

”I dag bruger mange institutioner adskillige liter vand på at skylle igennem efter længere lukkeperioder. Det er både dyrt, ikke særlig miljøvenligt og er heller ikke optimalt i forhold til vandkvaliteten, da der stadig vil være bakterier i vandet i en god rum tid efter,” tilføjer han. 

På handelsskolen Niels Brock i København har Riise VVS nu installeret en løsning fra Geberit, der sikrer vandudskiftning.  

Faktisk kom henvendelsen til Riise VVS under coronakrisen, hvor handelsskolen ønskede at optimere hygiejnen på toiletterne. 

Toiletterne på handelsskolen havde i forvejen cisterner fra Geberit og løsningen blev udbygget med virksomhedens berøringsfrie Sigma80 betjeningsplader, der bidrager til øget hygiejne. 

Men samtidig kunne problemet med stillestående vand afhjælpes ved at installere programmerbare betjeningspaneler på otte toiletter på den øverste etage og dermed lave forbrug på stigestrengende for resten af installationen. 

Toiletterne på øverste etage i handelsskolen skyller selv ud i ferieperioder med en løsning fra Geberit, som Riise VVS har monteret.. Foto: Geberit

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VARMEPUMPER TIL ALT OG ALLE

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Denne artikel er del af et tema:

Tema om Sanitet & Vandbehandling

Badeværelserne i de danske hjem har udviklet sig enormt gennem tiderne. Fra starten var det en luksus for de få -  i dag er det at finde i alle hjem, men i utallige udformninger. Leverandørerne tilbyder et væld af muligheder – i alle prisklasser. Men fælles for dem alle er, at det skal være rent vand, der kommer ud af bruseren. Og selvom vi i Danmark er begunstiget af rent vand, er der udfordringer. 

Relateret indhold

27.01.2025TOTO

Sponseret

Invitation til verdens største VVS-messe 'ISH 2025'

20.01.2025Minimax Danmark

Sponseret

Minimax står i en brønd – her virker det også perfekt!

10.01.2025Geberit A/S

Sponseret

Skole forbedrer toiletoplevelsen for eleverne med douchetoiletter

06.01.2025Purus

Sponseret

MultiFlex gulvafløb med ”usynlig” Tile løsning

06.01.2025Dimex

Sponseret

Tilgængeligt og digitalt – et badeværelse for alle generationer

02.01.2025Grohe A/S

Sponseret

Grohe lancerer nyt informationsmateriale til nybyggeri

18.12.2024Purus

Sponseret

Rustfri sanitet og Rustfri indretning

16.12.2024Minimax Danmark

Sponseret

Sådan virker sæbe i hårdt og blødt vand – se video!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

29.01.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Introduktion til metrologi

På blot én dag kan du få styr på både det teoretiske og det praktiske i forbindelse med metrologien.

Dato

30.01.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energivejledning - installationer

På dette kursus får du den relevante energifaglige efteruddannelse, som gør dig i stand til at finde de mest oplagte energirenoveringsforslag, udregne energibesparelser og udføre arbejdet rigtigt. Fokus ligger på installationerne, fx ved at udskifte en gaskedel til en varmepumpe, men du lærer også at finde energibesparelser på klimaskærmen såsom isoleringsarbejder og vinduesforbedringer.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Energiledelsesuddannelse – ISO50001, med mulighed for certifikat

Teknologisk Instituts energiledelsesuddannelse giver dig stærke kompetencer inden for energiledelse. Med forudgående relevant grunduddannelse og erfaringsgrundlag kan du hos Dancert søge om at afslutte uddannelsen ved en certifikatgivende eksamen i energiledelse efter ISO 50001.

Dato

04.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende køle- og varmepumpeteknologi

Kurset giver dig en grundlæggende teknisk forståelse for virkemåden af køleanlæg og varmepumper.

Dato

04.02.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Elsikkerhed.dk
Gå-hjem-møde
Installatørmøde 2025 - Ballerup

Hvert år holder ELsikkerhed fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På møderne ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

05.02.2025

Tid

16:00

Sted

Siemens, Ballerup