Smart løsning til at kan forhindre bakterieopbygning i stillestående vand
Ferieperioder med tomme institutioner kan gå hårdt ud over vandkvaliteten. Det skyldes den bakterieopbygning, der finder sted, når vandet står stille i rør og toiletter. På handelsskolen Niels Brock i København har de afhjulpet problemet med en smart toiletløsning.
Vandprøver fra stillestående vand viser højere koncentrationer af metaller som nikkel, bly og zink. Udover metallerne, der optages i kroppens organisme, danner stillestående vand også yngleplads for bakterier såsom Legionella pga. de ændrede temperaturer i rørføringen.
Og stillestående bliver vandet overalt i institutioner, skoler og virksomheder, der holdet lukket i ferier.
”Det er helt klart min fornemmelse, at mange ikke er opmærksomme på bakterieopbygningen i selve drikkevandet efter længere lukkeperioder og hvad stagnation betyder for vandregningen, som flere også den seneste tid er blevet mere opmærksomme på,” siger Mathias Riise Johansen fra Riise VVS.
”I dag bruger mange institutioner adskillige liter vand på at skylle igennem efter længere lukkeperioder. Det er både dyrt, ikke særlig miljøvenligt og er heller ikke optimalt i forhold til vandkvaliteten, da der stadig vil være bakterier i vandet i en god rum tid efter,” tilføjer han.
På handelsskolen Niels Brock i København har Riise VVS nu installeret en løsning fra Geberit, der sikrer vandudskiftning.
Faktisk kom henvendelsen til Riise VVS under coronakrisen, hvor handelsskolen ønskede at optimere hygiejnen på toiletterne.
Toiletterne på handelsskolen havde i forvejen cisterner fra Geberit og løsningen blev udbygget med virksomhedens berøringsfrie Sigma80 betjeningsplader, der bidrager til øget hygiejne.
Men samtidig kunne problemet med stillestående vand afhjælpes ved at installere programmerbare betjeningspaneler på otte toiletter på den øverste etage og dermed lave forbrug på stigestrengende for resten af installationen.