15.04.2019  |  VVS  |  Branchen

SMVbornholm - nu en realitet

Indhold fra partner Hvad er dette?

SMVbornholm er en realitet – små og mellemstore virksomheder på Bornholm. Rønne håndværker- og industriforening skiftede navn ved foreningens generalforsamling den 15. marts.

SMVbornholm stiller sig i rækken af HIF’ere, der har skiftet navn – senest med SMVaalborg og SMVsilkeborg.

Bestyrelsen, med formand Jacob Svendsen og næstformand Thorkild Hansen i spidsen, ser frem til at begynde en ny rejse - og med afsæt i foreningens erhvervskultur, vil foreningen favne SMV’ere på hele Bornholm.

Vi skal tilpasse os fremtidens erhvervsledere

Formand Jakob Svendsen siger ”Vi skal tilpasse os fremtidens erhvervsledere. Vi er et arbejdsgivernetværk, hvor selvstændige mødes, deltager på studieture og virksomhedsbesøg samt inspirerer hinanden. Endvidere har vi i SMVbornholm et stort fokus på erhvervspolitik og dialog med bl.a. kommunen, om at gøre det lettere at drive virksomhed på Bornholm for selvstændige og SMV’ere. Bornholm er en kommune, og vi er et talerør som vi nu yderligere har styrket med vores navneændring”.

Næstformand Torkild Hansen fortsætter, ”Vi skal skabe værdi for den nye generation af selvstændige med attraktive tilbud til medlemmerne. Vi vil styrke os yderligere lokalt. Vores navneskifte er et vigtigt skridt i den retning – for på den måde vil vi appellere til en langt større målgruppe af virksomheder og selvstændige på hele Bornholm.”

”På Bornholm er vi den forening, der samler selvstændige og kæmper for bedre vilkår til virksomhedsdrift rammer og fair konkurrencevilkår. Derfor skal vi have et navn, der fortæller klart hvem vi er – så erhvervslivet og politikerne ikke er i tvivl”, siger formanden.

Torkild Hansen trækker på sine erfaringer fra erhvervslivet, når han siger ”både erfarne erhvervsfolk og iværksættere opsøger netværk, der tilfører dem værdi. Det er her vi bl.a. ser SMVbornholms rolle. Og for at styrke foreningen øger vi vores investering i digitalisering, kommunikation og aktiviteter”

Der var stor opbakning til navneskiftet, og motivationen bag de fremtidige planer, på generalforsamlingen. Til at styrke bestyrelsen i det fremadrettede arbejde optog bestyrelsen samtidig 2 nye medlemmer hhv. Claus Duevang og Henrik Alfred Lund.

HIF’erne skifter navn

Motivationen på Bornholm er den sammen som de øvrige foreninger, der har skiftet navn – her nævnes typisk tre punkter:

  • Begrebet SMV (små og mellemstore virksomheder) anvendes i dag overalt i det politiske miljø, dvs. i byråd og på Christiansborg. Ligeledes er bruges betegnelsen SMV i medier og af andre erhvervspolitiske organisationer.
  • Håndværk er som begreb meget anderledes i dag, i forhold til da foreningen i Rønne blev stiftet. Kigger man i medlemsdatabase i Rønne tæller medlemmerne meget mere end de traditionelle håndværksfag – og heldigvis for det.

Endvidere ændrede foreningernes “moderorganisation” navn til SMVdanmark for godt et år siden. Baggrunden for den strategi og selve navneskiftet, til SMVdanmark, var et udtryk for at organisationen kan favne meget bredere, og kæmpe for stadig flere typer af virksomheder i flere brancher. Læs mere her.

Tags: SMVdanmark

Mere fra SMVdanmark

SMVdanmark

www.SMVdanmark.dk

Håndværksrådet skiftede i oktober 2017 navn til SMVdanmark og varetager interesser for små og mellemstore virksomheder i alle brancher. Vi arbejder sammen med vores medlemmer for at få lovgivningen indrettet, så SMV’erne har samme vilkår som store virksomheder uden at drukne i administrativt bøvl. Vi er SMV’ernes stemme overfor politikerne – både nationalt og lokalt samt på EU-pl…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere