26.09.2016  |  EL  |  Intelligente installationer

Højtydende solvarmeanlæg opføres i Havdrup

Den østsjællandske by Havdrup i Solrød Kommune får et nyt solvarmeanlæg, som skal levere vedvarende energi til 350 husstande. Opførelsen af det knap 2.600 m2 store anlæg står Aalborg CSP for.

Et nyt, højtydende solvarmeanlæg bestående af plane solfangere er på vej til den østsjællandske by Havdrup, som ligger i Solrød Kommune. Anlægget kommer til at dække 28 procent af byens varmebehov og bliver opført af virksomheden Aalborg CSP, der udvikler og leverer vedvarende energiløsninger.

Læs også: Solvarme gør stort indtog i fjernvarmeanlæg

Anlægget er knap 2.600 m2 stort og består af 13 rækker med plane solfangere fra den østrigske solfangerproducent GreenOneTec. Solfangerne er konstrueret med et nyt ventilationssystem, som reducerer påvirkningen af dug i solfangerne væsentligt. 

Sammen med en 1.250 m3 akkumuleringstank vil solvarmeanlægget levere vedvarende energi til 350 husstande, som Solrød Fjernvarme forsyner.

En økonomisk rentabel løsning
Med den nye energiløsning vil både Solrød Fjernvarmes afhængighed af naturgas og forbrugernes varmeregning blive reduceret.

“I dag anvender vi udelukkende naturgas til varmeproduktionen til forbrugerne i Havdrup, men når det nye solvarmeanlæg sættes i drift (…) forventes det, at varmeprisen for vores forbrugere bliver lavere. Det betyder, at vi får en løsning, der er mere vedvarende og samtidig økonomisk mere rentabel”, siger Kaj Holm Rasmussen, som er driftsleder ved Solrød Fjernvarme.

Læs også: Solvarmeanlæg opføres i Løkken

CO2-besparelsen ligger på omkring 233 ton om året.

Aalborg CSP er netop gået i gang med opførelsen af anlægget, og forventningen er, at hele solvarmeanlægget inklusiv akkumuleringstank bliver installeret og sat i drift på fem uger.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere