26.07.2019  |  EL  |  Varme og køling

Spar op til ferien med en varmepumpe

Varmepumpesalget er steget markant de sidste 10 år, hovedsageligt fordi der er store besparelser at hente på den klimavenlige løsning. Et skifter fra olie- eller gasfyr til luft/vand- eller jordvarmepumpe kan dermed være med til at sikre den næste ferie.

Mange husejere har fået øjnene op for varmepumper til stor gavn for klimaet og pengepungen. De sidste 10 år er salget eksploderet på både luft/vand- og jordvarmepumperne. Og udover store besparelser på varmeregningen og klimakontoen kan varmepumpen også give besparelser på elregningen.

Læs også: Varmepumper går som varmt brød

Det elforbrug, der ligger over 4.000 kWh om året, kan man nemlig få en reduktion på. Det skyldes, at Staten har sænket elvarmeafgiften til opvarmning af boliger. Og en varmepumpe anses som elopvarmning, fordi den bruger strøm til driften. Husejeren skal bare registrere huset som elopvarmet i BBR-registreret.

Besparelserne ved at udskifter det gamle fyr med en effektiv luft/vand- eller jordvarmepumpe kan altså være så store, at det kan betale en mindre ferie hvert år. Derudover er der attraktive finansieringsmuligheder, da varmepumpen ofte giver større besparelser end låneomkostningerne.

Forskel på kvaliteten
Energistyrelsen har en liste over de bedste varmepumper, der er på det danske marked, som findes på SparEnergi.dk. Varmepumperne er testet af et uafhængigt testlaboratorium og overholder alle lovkrav. Man kan også finde informationer om, hvilken varmepumpe der er mest energieffektiv og lydsvag.

Der findes tre lister, en for jordvarmepumper, en for luft/vand-varmepumper og en for luft/luft varmepumper, som mest bruges til sommerhuse eller som supplement til andre energikilder.

Øverst på Energistyrelsens jordvarmepumpeliste ligger Bosch Compress 70001i LWM, som den mest energieffektive og lydsvage. På listen over luft/vand-varmepumper ligger Mtro Therms Metroair l 16 sm nummer et. Og på listen over luft/luft-varmepumper topper Panasonic CU-VZ9SK.

Læs også: 100 varmepumper på abonnement er nu installeret på Lolland-Falster

Listen opdateres en til to gange hver måned.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere