05.07.2017  |  EL  |  Energi

Tekniq: Bedre kontrol af Energispareordningen er kun første skridt

Ifølge Tekniq er det positivt, at Energitilsynet nu vil skærpe kontrollen med Energispareordningen. Men skal ordningen for alvor komme til sin ret, er der brug for også at revurdere hele dens konstruktion.

”Bedre kontrol af Energispareordningen er et vigtigt første skridt for at få genskabt dens troværdighed. Men det ændrer ikke ved ordningens grundlæggende svagheder – manglende gennemsigtighed og konkurrence”.

Sådan lyder budskabet fra Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i brancheorganisationen Tekniq. Det kommer oven på Energitilsynets udmelding om, at man nu vil oprette et nyt center, der skal kontrollere og føre tilsyn med den omstridte energispareordning.

Læs også: Tekniq kræver øjeblikkelig opstramning af Energispareordningen

”Den styrkede kontrol kan være med til at genopbygge ordningens troværdighed, og det er der brug for. Men der er også behov for at kigge nærmere på selve konstruktionen af Energispareordningen. Som den er lige nu, giver den ikke grobund for gennemsigtighed og åben konkurrence. Derfor opfordrer vi fra Tekniqs side til, at man snarest muligt går i gang med at skrue en langtidsholdbar løsningen sammen”, siger Niels Jørgen Hansen.

Snyd med støttekroner
Energispareordningen er i flere omgange blevet kraftigt kritiseret. Både for at give mulighed for omfattende snyd med de cirka 1,6 milliarder støttekroner, som danskerne er med til at finansiere over deres energiregning, og for ikke at sikre, at de konkrete energispareprojekter udføres af dem, der kan gøre det bedst og billigst.

Læs også: Regeringen afsætter 144 millioner til kontrol af energispareordningen

”Det er ganske almindelig sund fornuft at bruge endog mange midler på at fremme energibesparelser. Men det skal ske på en måde, så vi får størst mulige besparelser for pengene. Det kræver en energispareordning, der er åben og gennemskuelig, så forbrugerne, der betaler regningen, ikke risikerer, at pengene bliver brugt på tvivlsomme projekter og alt for store administrationsomkostninger”, siger Niels Jørgen Hansen.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere