22.05.2017  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Lovforslag om solceller vil skævvride grøn omstilling

Det skal blive mindre attraktivt at få udbygget solceller, hvis det står til regeringen, der nu har fremsat lovforslag om solceller. Brancheorganisationen Tekniq varsler om skævvridning af grøn omstilling.

Langt flere går med planer om at investere i solceller, end regeringen havde forventet. Derfor har regeringen sendt et lovforslag i høring, der skal begrænse et forventet afgiftstab i statskassen fra 4,9 milliarder kroner til 3,7 milliarder kroner frem mod 2030.

Ifølge Energistyrelsen og Energinet.dk er forventningen, at udbygningen stiger fra 918 MW til 1.350 MW i 2020, hvorfor regeringen er nødt til at skride til handling, oplyser Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Udbygningen af solceller i Danmark kan komme til at gå for stærkt, og vi ser ud til at få langt flere solceller, end vi har aftalt politisk. Det er ikke hensigtsmæssigt. Vi har ikke ramt isbjerget endnu, men det gør vi, hvis vi ikke gør noget nu”, siger energiminister Lars Christian Lilleholt (V).

Læs også: Regeringen afsætter 144 millioner kroner til kontrol af energispareordningen

Tekniq: Skævvridning af grøn omstilling
Hos brancheorganisationen Tekniq er man skeptiske over for de varslede regelændringer og mener, at de skævvrider den grønne omstilling:

”Vi har gang på gang oplevet, hvordan man fra politisk hold skaber usikkerhed om den grønne omstilling ved at skrue på de økonomiske rammevilkår for solcelleudbredelsen. Det seneste udspil er endnu et uskønt eksempel på denne slingrekurs”, siger Simon O, Rasmussen, der er underdirektør i Tekniq.

Regeringen bør samarbejde med aktører
Hos Tekniq har man forståelse for regeringens behov for at sikre de nødvendige indtægter, men påpeger at det ikke skal ske ved konstante ændringer af rammevilkårerne, da det kan bremse den grønne omstilling inden for især solcelleområdet:

”I stedet må man samles om en langsigtet løsning, der skaber ro om investeringerne i de grønne teknologier og som sikrer afgiftprovenuet på måder, hvor teknologierne ikke ”straffes” for at udvikle sig hurtigere og mere effektivt end de politiske forudanelser”, siger Simon O. Rasmussen.

Læs også: Tekniq: Fremgang i installationsbranchen

I dag kan solcelleejerne modregne den strøm, de leverer til elnettet i den strøm, de bruger fra elnettet. På den måde kan husstande, boligforeninger og virksomheder med solceller få en form for indirekte støtte ved at spare på afgifter, der i sidste ende vil komme til at mangle i statskassen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere