07.08.2018  |  EL  |  Branchen

Tekniq: Skatteministeren skærer SMV’ere over én kam

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) udråber SMV’ere som de store skattesnydere og vil derfor indføre revisorpligt. Men det er et vildskud fra ministerens side, mener direktøren i Tekniq, Niels Jørgen Hansen.

Skal 90 procent straffes, fordi ti procent snyder i skat?

Sådan lyder reaktionen fra administrerende direktør i brancheorganisationen Tekniq, Niels Jørgen Hansen, efter skatteminister Karsten Lauritzen (V) i sidste uge sagde, at han ønsker en revisorpligt for små og mellemstore virksomheder (SMV).

Varslen om indgrebet skete ifølge Tekniq på baggrund af et besøg hos nogle vandpibeimportører og en analyse fra Skat.

Læs også: Tekniq: Beklagelig nedprioritering af energibesparelser i energiforliget 

Men i installationsbranchen sidder man tilbage med en fornemmelse af, at der må være tale om et vildskud i varmen fra ministerens side.

”Det er selvfølgelig aldrig acceptabelt, at virksomheder – hverken små, mellemstore eller store – snyder med skatten. Og ministeren skal naturligvis gøre alt, hvad der står i hans magt for at sikre, at det ikke sker. Men med udmeldingen synes ministeren at glemme, at SMV’erne udgør to tredjedele af dansk erhvervsliv”, påpeger Niels Jørgen Hansen i et debatindlæg, bragt i Børsen 3. august.

Skats compliance-undersøgelser viser, at 90 procent af virksomhederne er indstillet på at betale den korrekte skat, men ministeren mistænkeliggør ifølge Tekniq SMV'erne med ét hug: 

”I ministerens bog bliver alle SMV’er skåret over én kam og har nu udsigt til at blive pålagt ekstra byrder på grund af de brodne kar”. 

Tekniq-direktøren mener, at virksomhederne i forvejen oplever, at der er mange bureaukratiske byrder forbundet med at drive virksomhed.

"Med den yderligere skærpelse af revisionspligten vil det blive endnu én i bunken", pointerer Niels Jørgen Hansen.

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere