Tendens: Nye udbudskriterier præger byggesager

I dag er det ikke længere kun prisen, men også kvalitet og bløde værdier, der vægter højt i byggesager, erfarer ejeren af el- og VVS-virksomheden Finn L. & Davidsen.

Vil man være sikker på at kunne overdrage de fleste byggesager til aftalt tid, anbefaler Lasse Houengaard, indehaver af Finn L. & Davidsen, at man benytter sig af opsamlings-uger. Foto: Finn L. & Davidsen..

En ny trend har fundet vej til byggebranchen – og nu er den ved at ændre kriterierne i udbudssager, som vi kender dem i dag.

Det er nemlig ikke længere normalt, at det 100 procent er prisen, der vægter højest i udbuddene. I dag vurderes der både ud fra pris, kvalitet og bløde værdier som samarbejde og arbejdsmiljø, som alt sammen har indflydelse på kvaliteten.

Læs også: El-branchens arbejdsmiljø ligger en anelse over gennemsnittet

Det konstaterer el- og VVS-virksomheden Finn L. & Davidsen, som netop har vundet renoveringen af 506 lejligheder i Lufthavnsparken i København.

Alternativt forslag til tidsplan
I forbindelse med renoveringen i Lufthavnsparken har virksomheden erfaret, at arkitekterne bevæger sig hen imod en ny tilbudsmetode, som kræver mere af de virksomheder, der byder ind, men som også betyder, at man som bygherre får en bedre byggeoplevelse og slutteligt et bedre produkt:

”På denne opgave har vi indsendt et alternativt forslag til tidsplanen. Den alternative tidsplan tilbyder muligheden for, at vi kun skal gå på pladsen med ét hold, i stedet for de to, der var lagt op til i udbudsmaterialet”, siger Lasse Houengaard, der er indehaver af Finn L. & Davidsen.

Han påpeger samtidig, at der i dag bliver lyttet mere til virksomheden som fagspecialist, og at dets syn på produktionsoptimeringen af projektet har en værdi i den samlede vurdering.

Læs også: Nye krav om funktionstest af installationer

Opsamnlings-uger er nøglen
I Finn L. & Davidsens anlægsafdeling beskæftiger man sig alene med at optimere procedurerne, så alt kører i faste systemer, og alle ved, hvad de skal.

Arbejdet optimeres blandt andet gennem permanente arbejdsopgaver hos montørerne, grundigt forarbejde hos beregnerne og tilrettelagte tidsplaner, hvilket medfører, at størstedelen af alle byggesagerne ifølge Lasse Houengaard overdrages til aftalt tid:

”Det er ikke en let opgave at ramme præcis det aftalte tidspunkt, men jeg er stolt over, at vores anlægsafdeling mestrer den opgave. Det gør det naturligvis også sjovere at arbejde, når projektet glider, som det skal. Forsinkelser gør sjældent noget positivt for et projekt”, siger han.

Ifølge indehaveren er metoden blandt andet såkaldte opsamlings-uger, som skal absorbere eventuelle projektforsinkelser:

”Ved at beregne tid til opsamling og udbedring af uventede opgaver, kan vi hele tiden rette projektet ind, så vi ikke kommer bagud”, siger Lasse Houengaard og påpeger, at god planlægning i sidste ende giver positiv afsmitning på både medarbejdere og kunder.

- EL

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

04.04.2025Inspectly ApS

Sponseret

Bliver krav i byggeriet bare kastet ud?

04.04.2025Installator.dk

Årets Varebil 2025 er kåret

04.04.2025KUDSK Service

Sponseret

Kudsk søger lejere. Er det dig?

04.04.2025Installator.dk

Trumps told kan bremse fremdriften

03.04.2025Installator.dk

Kriseramt solcelleselskab etablerer nyt driftsselskab

03.04.2025VELTEK

Sponseret

EL & TEKNIK 2026 Tema: Fremtidens Danmark – Energieffektiv og elektrisk

03.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup