17.01.2019  |  VVS  |  Varme og køling

Vægvarme kan forbedre indeklimaet

Et nyt produkt med elementer fra en dansk aluminiumsspecialist skal hjælpe ældre boliger af med kuldebroer, skimmelsvamp og en høj varmeregning.

Ifølge DMI er vinteren nu for alvor på vej med temperaturer under frysepunktet. Det betyder samtidig, at varmeregningen helt naturligt stiger - især i ældre ejendomme, hvor isolering ikke altid er tidssvarende. Titusindvis af boliger i danske byer er af ældre udgave, hvor kuldebroer og skimmelsvamp er en uønsket, men en hyppig gæst.

Læs også: Dansk Byggeri: Skolernes dårlige indeklima kalder på kommunal prioritering

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men der er håb forude. Nu skal en ny, patenteret løsning nemlig sætte en stopper for de mange ulemper, der opstår i de ældre boliger om vinteren. Aluflam, der producerer facadeløsninger til døre og vinduer, har udviklet elementer til en løsning, som forbedrer indeklimaet.

Et dårligt indeklima kan have store konsekvenser for helbredet. Aluflam satte derfor sine teknikere til at forske i indvendige løsninger, der kunne supplere de udvendige løsninger.

”Sammen med en international partner har vores tekniske afdeling udviklet en løsning, der er nem at montere i både gamle og nye boliger”, fortæller adm. direktør i Aluflam, Peter Birck.

Kan reducere energiforbruget med 24 procent
Løsningen hedder Soffio og er allerede på markedet i Tyskland og England.

I almindelige gipsplader indbygges hule og gasfyldte aluminiumsrør, der er fordelt i pladen. Via en kobling mellem gipspladens bund og boligens vandrør, der trækkes i panelhøjde, bliver varmen transporteret fra gipspanel til gipspanel i væggene. Varmekapaciteten pr. panel er helt op til 200W, hvilket er nok til at opvarme 3 m2. Der er således kun behov for seks paneler til at opvarme et rum på 20 m2.

”Den termiske varme virker på samme måde, som når solens stråler rammer huden. Det betyder, at man hele tiden er omgivet af en behagelig varme. Samtidig gør varmepanelerne det hurtigt muligt at hæve og sænke lufttemperaturen i rummet”, lyder vurderingen fra Peter Birck.

Med varmepaneler kan man reducere energiforbruget med op til 24 procent. Så alt efter hvordan boligen eller kontorbygningen renoveres, kan tilbagebetalingstiden altså være meget kort. Hertil kommer gevinsterne ved at slippe for skimmelsvamp og kuldebroer.

Læs også: Varehus bruger varmlufttæpper mod kulden

Aluflam, der er specialiseret i aluminiumsløsninger til boliger og transportsektoren, og derfor har stået for at producere aluminiumsrørene, som er forbundet til aluminiumsprofil i bunden af gipspladen, er gennem sit udviklingssamarbejde med producenten af de færdige varmepaneler, valgt til at markedsføre Soffio-panelerne i Norden, hvor en række byggemarkeder er klar til at distribuere dem.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere