Sikring og overvågning: Vækstmarked med forhindringer

Store sikringsfirmaer dominerer det private marked for tyverisikring og overvågning. Det gør det svært for installatørerne at tjene penge på området. På erhvervsmarkedet er mulighederne bedre, men manglende vækst i byggeriet betyder dog, at det ikke er en guldrandet forretning.

Store sikringsfirmaer dominerer det private marked for tyverisikring og overvågning, hvilket gør det svært for installatørerne at tjene penge på området..

Mads Risgaard Knudsen, der er teknisk konsulent i Tekniq forklarer, at erhvervsmarkedet i øjeblikket er mere profitabelt end privatmarkedet, når det gælder sikring og overvågning. Det skyldes, at store sikringsfirmaer sidder meget tungt på privatmarkedet..

Både virksomheder og private sikrer sig i stigende grad med alarmer, bevægelsescensorer og videoovervågning, men alligevel er sikringsmarkedet i øjeblikket ikke en pengemaskine for de elinstallatører, der vælger at satse på området.

Specielt på privatmarkedet har installatørerne det svært, fordi store sikrings-spillere som Dansikring Direct og G4S sidder tungt på markedet med deres abonnementsbaserede -alarmløsninger, der giver forbrugerne lave etableringspriser her og nu.

Læs også: Lemvigh-Müller indleder samarbejde med canadisk IP-leverandør

Ifølge Mads Risgaard Knudsen, der er teknisk konsulent i Tekniq og tilknyttet organisationens sikringsgruppe, er det svært for elinstallatørerne at hamle op med de lave etableringspriser, som er mulige, når Dansikring Direct og G4S samtidig binder kunderne til et løbende abonnement.

”Lige meget hvor stor en elinstallatør, du er, så er det svært at matche eksempelvis G4S. Derfor skal installatøren synliggøre for kunden, at det anlæg han tilbyder, godt nok koster lidt mere ’up front’, men til gengæld bliver billigere på den lange bane, fordi kunden ejer det og ikke hænger på et abonnement. Samtidig skal installatørerne slå på, at de kan tilbyde et anlæg, der er specielt tilpasset til kundens behov – i modsætning et abonnementsanlæg, der er en standardløsning”, siger Mads Risgaard Knudsen.

Sælg tryghed
Hos elinstallationsvirksomheden Elektrogården i Dianalund har man blandt andet specialiseret sig i sikringsområdet, og indehaver Carsten Hansen nikker genkendende til udfordringerne på privatmarkedet.

”Vores ordretilgang på privatmarkedet er meget lille i øjeblikket, synes jeg. Der er dog stor aktivitet på markedet, men det er blevet en hård kamp om den laveste pris, og de store sikringsfirmaer løber med mange af kunderne med deres abonnementsbaserede ’low cost’-anlæg. De store firmaer har virkelig fået ’brandet’ sig stærkt i bevidstheden på folk”, siger Carsten Hansen.

Læs også: Fusion skaber nye sikringsløsninger

Han mener ligesom Mads Risgaard Knudsen, at man som installatør skal markedsføre sig på, at man er billigst på den lange bane. Men Carsten Hansen påpeger også, at det handler om at ’sælge’ sikkerhed hos de private kunder.

”I købssituationen tænker de private ikke så meget på prisen, de tænker som regel mere på at skabe tryghed for deres familie, deres ejendom og deres indbo her og nu. Så det er det, vi prøver at gøre noget ud af, når vi snakker sikkerhed med private”, siger Carsten Hansen.

Ifølge Tekniqs Markedsstatistik for 2013 tror 41 procent af elinstallatørerne på enten en stor stigning eller en lille stigning i omsætningen på markedet. Næsten ingen tror, at væksten på markedet vil blive negativ. (Tryk på billedet for at forstørre). .

”Derfor fortæller vi også kunderne, at vi kan lave et anlæg, der passer præcis til deres behov. Det er meget sjældent, at vi laver to ens anlæg, for når vi først kommer i gang, vil folk mange gange gerne have flere sensorer eller en ekstra nøgleboks, fordi de pludselig kan se behovet”, forklarer Carsten Hansen. 

Erhvervsmarkedet mere interessant
Hans virksomhed har dog mere succes på erhvervsmarkedet, som han kalder ”fornuftigt”, og det er da også den generelle tendens, at erhvervsmarkedet er mere profitabelt for installatørerne, fortæller Mads Risgaard Knudsen fra Tekniq.

Han oplever, at virksomhederne bruger stigende beløb på sikring i øjeblikket.

”Virksomhederne og institutioner forbedrer eller ’bygger på’ eksisterende anlæg, fordi de har nogle værdier eller medarbejdere, de gerne vil passe på. Strammere krav fra forsikringsselskaber spiller også en væsentlig rolle”, siger Mads Risgaard Knudsen og påpeger, at salget af både alarmer, videoovervågning og adgangskontrol er i vækst på erhvervsmarkedet i øjeblikket.

Den helt store fest udebliver dog, pointerer Mads Risgaard Knudsen. Det skyldes, at væksten i samfundet generelt er minimal i øjeblikket.

Når der ikke er nogen vækst, bliver der heller ikke bygget nye varelagre med værdifulde produkter, som skal sikres, det er egentlig ret simpelt. Men den gode nyhed er, at det formentlig vil komme helt af sig selv, når et økonomisk opsving for alvor får fat”, understreger Mads Risgaard Knudsen.

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

21.01.2025Ecofoss/Green:ID

Sponseret

NYT LED armatur med akustisk optimeret filt og lav blænding

21.01.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian og TechnipFMC underskriver samarbejdsaftale om flydende havvind

21.01.2025Gustav Klauke GmbH

Sponseret

Kan det virkelig gøres så simpelt??

21.01.2025PHOENIX CONTACT

Sponseret

Elektroniske sikringer til belastningsstrømme op til 20 A

20.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Ny LK FUGA® 21W USB-lader A+C

20.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

Pålidelig strømforsyning i lavprofil design

20.01.2025Installator.dk

N1 finder ny driftsdirektør i egne rækker

20.01.2025Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Tilføj Bluetooth®-tryk til dine 230V ON/OFF sensorer - helt uden udskiftning!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle