20.12.2016  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Værktøjet bliver digitalt i 2017

Boremaskiner og måleværktøjer fra Bosch får i 2017 en række nye digitale muligheder, for eksempel bliver det muligt at tracke sit elværktøj i realtid.

Den onlinebaserede teknologi er omdrejningspunktet, når Bosch udvikler produkter og features, der skal gøre værktøj mere intelligent og håndværkerne mere effektive.

Nøglebegrebet er ’Internet of Things’, der dækker over smarte, internetforbundne enheder. Og for Bosch er formålet klart: Håndværkernes arbejdsforhold og sikkerhed skal optimeres og spildtiden reduceres.

Det blev slået fast ved et arrangement i midten af december, hvor Bosch præsenterede sine visioner for fremtidens elværktøj under betegnelsen ’connectivity’. Og vejen til at hjælpe håndværkerne med at løse nogle af de udfordringer, der møder i dagligdagen, er nyudviklede apps og smarte features.  

Fjernstyr arbejdslamperne
’Connectivity’ gør det muligt at kommunikere med værktøjet på afstand, tilpasse indstillinger efter personlige behov og indsamle data om brugen af værktøjet. Dette bliver blandt andet muligt med to nye boremaskiner og en trådløs arbejdslampe, der alle kan kommunikere med smartphones.  

Det muliggør, at man via sin smartphone kan styre en eller flere arbejdslamper og vælge, hvilke lamper, der skal tændes hvornår – og indstille dette i forvejen.

Den trådløse kommunikation sker ved hjælp af særligt fremstillede chips med sensorteknologi, der er forbundet med Boschs egne apps. Teknologien kan også tilføres de ældre Bosch-værktøjer.

Fem millioner downloads
Bosch har allerede to apps til rådighed, der løbende bliver udviklet. Den ene, ’Bosch Toolbox’, hjælper med at holde styr på og indstille værktøjet efter egne præferencer. Appen, der allerede er blevet downloadet over fem millioner gange, gør det muligt at finde og tilføje sit værktøj på et par sekunder.

Blandt de nyere features er ændring af navn, indstillinger, personliggørelse af værktøjet, garantiregistrering samt adgang til manualen, hvis man har smidt den fysiske udgave væk. Desuden kan man se, hvor værktøjet sidst er blevet brugt, og Bosch åbner også i løbet af 2017 op for, at man kan tracke alt sit værktøj i realtid.

Med den anden app, ’Bosch Opmålingskamera’, kan man registrere præcise målingsværdier og markere særlige forhold, som eksempelvis vinduer og ledninger. Der kan oprettes projektmapper med flere plantegninger i hver – og så kan man dele dem med andre med et enkelt tryk på sin smartphone.

Begge apps er gratis og kompatible med både iPhone og Android, oplyser Bosch.

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere