20.04.2020  |  VVS  |  Sanitet

Velkendt ventil fra Frese – nu til brugsvand

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med Frese ALPHA Sanitary lancerer Slagelsevirksomheden en gammel kending fra varme- og køleanlæg til et helt nyt formål: Dynamisk flowstyring i brugsvandsanlæg med cirkulation.

Varmt vand i hanerne, bekæmpelse af legionella og nem vedligeholdelse er tre vigtige hverdagsbehov i etageejendomme med mange lejligheder og beboere. Frese ALPHA Sanitary er det nyeste bud på, hvordan de og en lang række andre behov kan imødekommes i én kompakt ventilløsning.

 - Vi har taget vores velkendte og gennemtestede Frese ALPHA ventil og produceret den i rustfrit stål, så den kan håndtere det iltede brugsvand. Så nu kan du opretholde præcis det flow, der er nødvendigt for at sikre konstant cirkulation af varmt vand i systemet uden at skulle bruge tid på indregulering eller være nødt til at overdimensionere dit pumpetryk, forklarer Przemyslaw Klosiak, der er Product Manager hos Frese.

Hidtil er denne opgave blevet håndteret af temperaturstyrende ventiler, men dynamisk flowstyring tilbyder nye fordele i systemerne.

Altid balance i anlægget

Ventilens dynamiske egenskaber sikrer balancen hele vejen rundt i systemet, uanset varierende tryk og vandets temperatur. Når den er installeret med den indsats, der passer til brugsvandsanlæggets størrelse, vil der altid løbe præcis den mængde vand igennem, der er behov for, for at kompensere for varmetabet i rørene.

 - Når den balance er på plads, vil der altid være hurtig adgang til varmt vand på selv det fjerneste tappested, så forbrugerne ikke skal vente, siger Przemyslaw Klosiak.

Flowstyring kommer især til sin ret, i takt med at blandt andet fjernvarmeselskaber af forskellige årsager arbejder med lavere temperaturer. Det kan udfordre den temperaturstyrede cirkulation, mens Frese ALPHA Sanitary er helt uafhængig af den udvikling.

Klare fordele i drift

Fordi ventilen er selvbalancerende, skal varmemesteren ikke bekymre sig om den daglige drift og gå og justere på håndtag nede i kælderen for at optimere systemet. Samtidig er den ekstremt nem at vedligeholde, fortæller Przemyslaw Klosiak.

 - I virkeligheden er der ikke anden vedligeholdelse end periodisk afkalkning. Ventilen skal ikke afmonteres ved rengøring. Varmemesteren piller bare indsatsen ud, smider den i en spand kalkfjerner i 20 minutter og sætter den tilbage i ventilen. Så er den fuldstændig køreklar igen.

Ideel til legionellabekæmpelse

Legionellabakterier, som hvert år gør mange danskere syge, trives i de temperaturer, der findes i et typisk brugsvandsanlæg – især hvis der er stillestående vand og varmetab i rørene.

Et af de bedste midler til bekæmpelse af bakterien er såkaldt termisk desinfektion, hvilket betyder, at man med jævne mellemrum gennemskyller systemet med varmt vand mellem 70ᵒC og 80ᵒC.

Med Frese ALPHA Sanitary kan denne proces gennemføres efter behov uden at påvirke driften, da ventilen udfører sin balancerende opgave helt uafhængigt af vandets temperatur.

Frese ALPHA Sanitary kan findes på hylderne hos landets førende grossister.

Tags: Frese A/S

Mere fra Frese A/S

Frese A/S

www.frese.eu

Spar tid, energi og omkostninger med Freses dynamiske ventiler Freses patenterede dynamiske ventilteknologi er et innovativt, energibesparende alternativ til traditionelle hydroniske balancerings- og kontrolmetoder. De trykuafhængige ventiler giver effektiv og nøjagtig flow- og differenstrykkontrol og sikrer, at designflowet opnås til enhver tid, uanset trykudsving i syste…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere