25.01.2018  |  EL  |  Byggeri

Øget energirenovering kræver mere politisk ejerskab

Der ligger stadig et stort uudnyttet potentiale i energirenovering af boliger. Sådan lyder hovedkonklusionen i en ny rapport udgivet af Realdania, der gør status over energirenovering i boligmassen.

Det går generelt fremad, når vi ser på udviklingen af energieffektiviteten i boligmassen. Nyt byggeri opføres således i en meget bedre energistandard end det eksisterende byggeri.

Men da vi bygger nye boliger markant større end tidligere, og fordi eksisterende bygninger udgør hovedparten af vores samlede boligmasse, er energiforbruget i boligmassen samlet set uændret.

Der er med andre ord et stort potentiale i at energirenovere den danske boligmasse. Og et reelt reduceret energiforbrug vil medvirke til, at det bliver lettere og billigere at realisere omstillingen til et CO2-neutralt energisystem.

Det er den overordnede konklusion i en ny rapport, "Energirenovering af den private boligmasse", som tænketanken Concito har udarbejdet for den erhvervsdrivende forening Realdania.

Rapporten kortlægger, hvordan energirenovering af boligmassen har udviklet sig siden 2011 og indeholder også forslag til, hvilke mulige tiltag man kunne foretage for at styrke indsatsen på en hensigtsmæssig og omkostningseffektiv måde.

Vi snyder os selv
En større energirenoveringsindsats vil uden tvivl lette og billiggøre omstillingen af vores energisystem. Derfor snyder vi os selv som samfund, hvis vi ikke gør mere ved det, mener filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania.

”En af de ting, jeg hæfter mig ved i rapporten, er, at det ikke kun er statslige subsidier, der er behov for. Vigtigere er f.eks. en stærkere efterlevelse af det eksisterende bygningsreglement samt lettelse af lovgivningen på centrale områder”, siger hun.

Anne Skovbro håber, at rapporten kan indgå som en del af grundlaget for de politiske forhandlinger, som netop i disse måneder lægger sporene for Danmarks kommende energipolitik.

”Det vil være godt, hvis branchen og boligejerne kan få et politisk signal om at satse mere på energieffektivisering. Det er den slags signaler, der driver udviklingen og forskningen, og som kan sætte det på dagsordenen ude hos boligejerne og byggeriets virksomheder”, siger hun.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere