31.05.2022  |  VENTILATION  |  Byggeri

Øland & Airforce viser muskler

Indhold fra partner Hvad er dette?

På den tidligere slagterigrund i Odense bygges der i øjeblikket på fuld kraft. Totalentreprenøren A. Enggaard står bag det store byggeprojekt, der munder ud i det nye boligkvarter, Slagteribyen, med 413 boliger, der skal stå klar til indflytning i starten

De energioptimerede boliger består af et mix af gårdhavehuse, etagebyggeri og tårne i op til 20 etager og skal overholde de strammeste regler til ventilation og indeklima.

DP Ventilation har fagentreprisen på ventilation til byggeprojektet, og de har valgt at samarbejde med Øland & Airforce om levering af ventilationskanaler og brandsikring som en samlet løsning. Slagteribyen er et af de første store fælles projekter, hvor de to virksomheders stærke kompetencer og gennemtestede produkter leveres som samlet løsning.

- For os som ventilationsentreprenør er det en kæmpe fordel, at kanaler og brandsikring kommer fra samme leverandør. Det minimerer risikoen for, at noget falder mellem to stole og fjerner logistikudfordringerne, som vi ellers kan slås med.

Det hele kører smidigere, hvilket har meget stor betydning, når man deltager i et byggeprojekt af denne kaliber, siger Jørgen ”Jønne” Larsen, afdelingschef og medejer i DP Ventilation.

Den samlede pakke fra Øland & Airforce til Slagteribyen omfatter kanaler og fittings, parkeringsventilation, brandsikring af ventilationsanlæg og automatisk tryksætningsanlæg (ATA). Alt samles og leveres fra Ølands lager i Odense, som ligger tæt på byggepladsen, hvilket giver fleksibilitet og er med til at holde leveringsomkostningerne nede.

- Der er rigtig meget teknik og viden forbundet med brandsikring. Man skal vide, hvilke kanaler der leveres, hvor meget tryktab der er, samt hvordan montageforholdene er mv. for at kunne designe og levere den rette og lovlige brandsikringsløsning. Normalt er det ventilationsentreprenøren, der skal indsamle og videreformidle al den information, hvilket er både tidskrævende og en kilde til misforståelser, siger Lasse Andersen, salgschef i Airforce. For både Øland & Airforce og DP Ventilation er Slagteribyen et stort projekt. DP Ventilation har over 10.000 mandetimer på projektet. For Øland & Airforce er det også et stort og spændende projekt med flere specielle og komplicerede brandsikringssystemer, som har krævet mange timers projektering.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere