22.01.2019  |  EL  |  Intelligente installationer

Ørsted: Fjernovervågningssystem skal sikre driftssikkerhed

Et watch-it-smart-system skal give Ørsted-kraftværkerne bedre muligheder for at udsætte driftsstop samt gøre det nemmere at forudsige fejl og havari.

Energiselskabet Ørsted har installeret et fjernovervågningssystem kaldet watch-it-smart (WIS). Det skal hjælpe med at udsætte driftsstop på kraftværkerne og gøre det nemmere for medarbejderne at forudse fejl og havari.

Læs også: Intelligent overvågning tjekker ind i Billund Lufthavn

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Som oftest kan det være nødvendigt at stoppe anlægget af sikkerhedsmæssige årsager, for eksempel i forbindelse med en lækage, som vi ikke kan overvåge og følge online”, forklarer Jens Peter Clausen, som er driftsmester på Skærbækværket og en af idémændene bag det nye fjernovervågningssystem.

”Med WIS har vi nu fået mulighed for at fjernovervåge den defekte anlægsdel og forblive i drift, såfremt den forudgående risikovurdering tillader det. Så kan vi udskyde reparation af lækagen indtil et planlagt anlægsstop, hvor tabt indtjening ved et stop vil være langt mindre”, uddyber Jens Peter Clausen.

Nemmere overvågning 
WIS består af en værktøjskasse, som personalet på kraftværkerne hurtigt kan rykke ud med, hvis der opstår et behov for akut eller midlertidig fjernovervågning af en anlægsdel.

Værktøjskassen indeholder kameraer, sensorer, der kan måle temperatur, bevægelse og vibrationer samt diverse fastgørelsesgrej. Signalet fra kameraer og sensorer kan sendes til en centralt placeret skærm i et kontrolrum eller til en smartphone.

Medarbejderne på kraftværket kan se data fra overvågningen som tal og kurver sammen med videobilleder, og de kan tilføje tekst, hvor det er relevant.

”Det er meget nyttigt i et kontrolrum, hvor flere personer deles om vagten i løbet af ugen og nu kan holde sig opdaterede med en forklarende tekst”, fortæller Jens Peter Clausen.

Læs også: CBS bekæmper kriminalitet med overvågningskameraer

Ørsted har testet WIS på Avedøreværket og Skærbækværket. Idéen til WIS opstod på en intern workshop i Ørsteds New Tech Team. WIS er ét af flere nye tiltag, som skal være med til at digitalisere kraftværkerne henover de kommende år.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere