"Bilka-løsninger" er ikke gode nok
Gilleleje Køle- & Energiteknik satser på specialdesignede løsninger og optimering af gamle anlæg. Medejer Andreas Larsen oplever, at kunderne fravælger billige Bilka-løsninger til fordel for energirigtige køleanlæg, der passer perfekt til formålet.
Billige standard-køleanlæg er ikke så eftertragtede, som de har været. Det mener Andreas Larsen, der er medejer af Gilleleje Køle- & Energiteknik. I hans optik er det fremtiden at tilpasse og optimere køleanlæg, så de passer perfekt til kundens behov.
Markedet i dag er ikke til bilka-løsninger eller standardløsninger, der ikke passer perfekt til behovet. Kunderne vil have grøn energi, og det skal være specialdesignet til dem. De er langt mere kvalitetsbevidste, end de har været tidligere. De ved, at den billige løsning ofte bliver dyre i længden, siger installatør Andreas Larsen.
Fakta
- Gilleleje Køle- & Energiteknik består af Jan-Erik Larsen og sønnen Andreas Larsen som er medejer og kom til firmaet i 2004. Firmaet har altid ligget i Gilleleje
- Gilleleje Køle- & Energiteknik har mere end 30 års erfaring inden for varmepumper og leverer derfor opvarmningsløsninger så som jordvarme, luft/luft varme og luft/vand varme, som opfylder mange behov.
- Gilleleje Køle- & Energiteknik har specialiseret sig i at levere køle- og fryseanlæg.
Omstillingsparathed er nøgleordet
Familiefirmaet bestående af far og søn har mere end 30 års erfaring inden for køle- og fryseanlæg. De har begge været en del af branchen i mange år og har oplevet både gode og dårlige tider. Derfor er de også blevet gode til at satse på det, som kunderne efterspørger.
Vi skal satse på service på gamle anlæg. Der er overhovedet ikke et marked for nye anlæg i øjeblikket. Alt hvad der hedder komfortkøl, klimaanlæg og den slags, det er gået helt i stå. Det skyldes, at virksomhederne ikke længere kan trække elregningen til produktionen fra, dermed er det uinteressant for dem, siger Andreas Larsen. Han henviser til, at virksomhederne brugte langt flere penge på klimaanlæg før 2010, hvor beskatningsreglerne på klimaanlæg blev lavet om, så udgifterne ikke længere kan trækkes fra.
Optimering er vejen frem
Andreas Larsen understreger, at det derfor er vigtigt, at man som virksomhed er omstillingsparat og klar til at gå andre og nye veje.
Samfundet har generelt stor fokus på energirenovering, og det kan også mærkes i kølebranchen.
Der er i øjeblikket stor efterspørgsel på, at optimere eksisterende anlæg, så de bliver mere energirigtige. Nu hvor kunderne ikke bruger penge på noget helt nyt, så vælger de i stedet at optimere, så de får det maksimale ud af de eksisterende anlæg, forklarer Andreas Larsen og fortsætter:
Der står mange gamle og dårlige køleanlæg rundt omkring i virksomheder, som har kørt dårligt i mange år. Men virksomhederne er ved at forstå, at det på lang sigt er meget dyrt at have et gammelt køleanlæg kørende, både i forhold til forbrug og reparationer, og det er jo godt for branchen og vores forretning.