03.06.2019  |  EL  |  Branchen

Brancheorganisation om erhvervsudspil: ”300 millioner kroner er ikke imponerende”

Venstres nye erhvervsudspil er et beskedent skridt i den rigtige retning. Sådan lyder meldingen fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Venstre præsenterede 17 initiativer i et nyt erhvervsudspil den 29. maj, hvoraf det største er en pulje på 300 millioner kroner til at lette afgifter for erhverv. Hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne er man glade for, at Venstre vil lette afgifterne for erhvervslivet med det nye erhvervsudspil. Men udspillet udgør kun et en lille andel af, hvad der er brug for:

Læs også: Brancheorganisation: Hold fokus på erhvervslivet i valgkampen

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det er tiltrængt, at valgkampen i højere grad end hidtil vender blikket mod forholdene for de danske virksomheder. Det er dem, der gennem vækst skal skabe hele grundlaget for det velfærdssamfund, som ellers hidtil har domineret politikernes valgløfter”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, og uddyber:

”300 millioner kroner er ikke imponerende i forhold til, hvad politikerne har lovet til andre formål, men hver en krone tæller naturligvis”.

Erhvervsfokus blev understreget
Niels Jørgen Hansen betegner det derudover som positivt, at der i udspillet fastholdes en bo- og gaveafgift for familieejede virksomheder på fem procent:

”Vi har i Danmark mange familieejede virksomheder, der går i arv fra generation til generation. Og ved at holde arveafgiften i ro, vil det forhåbentlig blive mere attraktivt at fortsætte denne tradition og dermed holde virksomhederne på danske hænder”.

Læs også: Politikerne bør gøre livet lettere for små virksomheder

Venstres udspil understreger partiets fokus på at sikre den nødvendige arbejdsstyrke, mener han.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere